Skip to main content

Νέο ρεκόρ κερδών της Ferrari και λίστα αναμονής ως το 2025

Η Ferrari παρέδωσε 3.567 αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2023, 10% περισσότερα σε σχέση με πέρσι

Η Ferrari σημείωσε το πρώτο τρίμηνο του 2023 νέο ρεκόρ κερδών 297 εκατομμυρίων ευρώ, με ασύλληπτη αύξηση 24% και 10% περισσότερες παραδόσεις σε σχέση με πέρσι.

Η ασταμάτηση ζήτηση για τα supercars της εταιρείας του Μαρανέλο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της Wall Street. Μετά από τις παραπάνω ανακοινώσεις, η μετοχή της εταιρείας στο αμερικανικό χρηματιστήριο αυξήθηκε μεμιάς κατά 5%.

Συγκεκριμένα, η τιμή της μετοχής ανέβηκε από 1,48 σε 1,63 ευρώ καθώς η Ferrari αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 20%, στα 1,43 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα 1,19 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2022. Για το 2023 η Ferrari προβλέπει ότι θα έχει κύκλο εργασιών 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η επιτυχία αυτή εν πολλοίς οφείλεται στο μεγαλύτερο εύρος διαφορετικών αυτοκινήτων στη γκάμα της Ferrari, στην οποία προστέθηκε το πρώτο SUV της ιστορίας της -η Purosangue-, καθώς και στη διεύρυνση των επιλογών εξατομίκευσης κάθε μοντέλου σύμφωνα με τις επιλογές κάθε αγοραστή - επιλογές που προσθέτουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην αρχική τιμή του κάθε supercar του Μαρανέλο. Έτσι, το περιθώριο κέρδους της εταιρείας (προ φόρων) αυξήθηκε κατά μία μονάδα σε σχέση με πέρσι, στο 26,9%.

Η ιταλική εταιρεία, μάλιστα, είχε κλείσει προσωρινά το βιβλίο παραγγελιών της Purosangue, διότι δεν αρκούσε η παραγωγή της για να τις καλύψει, αλλά πλέον έγινε γνωστό ότι το άνοιξε ξανά για τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους ανά τον κόσμο να αποκτήσουν το Super-SUV με τον κινητήρα V12, που κοστίζει στην αρχική του έκδοση πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Benedetto Vigna, είπε ωστόσο ότι η λίστα αναμονής για τη νέα Purosangue εκτείνεται πλέον μέχρι το 2025. Οι παραδόσεις των πρώτων της αντιτύπων θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη μέσα σε αυτή την Άνοιξη, και στις Ηνωμένες Πολιτείες (μια τεράστια αγορά για τη Ferrari, μαζί με την Κίνα) μέσα στο καλοκαίρι.

Συνολικά, η Ferrari παρέδωσε 3.567 αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2023, 10% περισσότερα σε σχέση με πέρσι. Πρωταγωνιστές στις πωλήσεις της είναι η ανοικτή Portofino M, η υβριδική 296 GTB και η 812 Competizione, η περιορισμένων αντιτύπων και ισχυρότερη έκδοση της 812 Superfast. Σε αυτά προσέθεσε το πρώτο φετινό τρίμηνο ένα νέο μοντέλο, την ανοικτή έκδοση της Roma V8 Spider.

Πηγή: carandmotor.gr