Skip to main content

Σύντομα οι αποφάσεις για το μέλλον Λεκλέρ και Σάινθ στη Ferrari

Η Ferrari ολοκλήρωσε τη χρονιά της το 2023 στην 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών

Η Ferrari θα πάρει «σύντομα» την απόφασή της σχετικά με το μέλλον των οδηγών της Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, που θα απασχοληθούν μέχρι το τέλος της σεζόν του 2024 στις τάξεις της Scuderia, ανακοίνωσε το αφεντικό της, Φρεντερίκ Βασέρ.

«Είπα πριν από ένα χρόνο ότι θα προσπαθήσω να πάρω μια απόφαση πριν από το τέλος της χρονιάς. Αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι το τελευταίο μέρος της σεζόν ήταν χάος για όλους», εξήγησε ο Γάλλος αρχιμηχανικός μιλώντας στον Τύπο.

«Είχαμε συναντήσεις και ξεκινήσαμε τη συζήτηση, αλλά βρισκόμαστε πίσω από το αρχικό σχέδιο. Και αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα (...) θα πάρουμε την απόφαση σύντομα», είπε. Μέχρι την έναρξη της σεζόν; «Αυτός θα μπορούσε να είναι ο στόχος», απάντησε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ferrari ολοκλήρωσε τη χρονιά της το 2023 στην 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τη Mercedes. Στη βαθμολογία των οδηγών, ο 26χρονος Λεκλέρ τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, πολύ μακριά από την περσινή του απόδοση, όταν ο Μονεγάσκος ήταν δεύτερος, πίσω μόνο από τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν.

Σε ηλικία 29 ετών, ο Σάινθ, γιος του διπλού παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι Κάρλος Σάινθ, έφτασε στη Ferrari στις αρχές του 2021, μετά από δύο σεζόν με τη βρετανική ομάδα McLaren. Αφού τερμάτισε 6ος στο πρωτάθλημα δύο φορές με τη McLaren και στη συνέχεια 5ος το 2021 και το 2022, ο Ισπανός οδηγός έπεσε ξανά στην ιεραρχία, τερματίζοντας 7ος, αλλά σημείωσε μια νίκη τον Σεπτέμβριο στη Σιγκαπούρη, τον μοναδικό αγώνα που δε νίκησε φέτος η Red Bull.

Ο Λεκλέρ και ο Σάινθ, υπενθύμισε ο Βασέρ, «έχουν συμβόλαιο μαζί μας μέχρι το τέλος του 2024, επομένως έχουμε ακόμη 13 μήνες μπροστά μας». Νωρίτερα φέτος ο Λεκλέρ, που βρίσκεται στη Ferrari από το 2019, είπε σε συνέντευξή του στο AFP ότι ήθελε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με τη θρυλική ομάδα του Prancing Horse.

«Η κατάσταση δεν είναι αυτή στην οποία θα ήθελα να είμαι σήμερα, αλλά αυτό δεν με κάνει να ξεχνάω το γεγονός ότι αυτή είναι η ομάδα των ονείρων μου, και ότι ο τελικός μου στόχος είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari», διαβεβαίωσε τον Σεπτέμβριο.

Η επόμενη σεζόν της F1 ξεκινά στις 2 Μαρτίου στο Μπαχρέιν, μετά από τρεις ημέρες δοκιμών στο νησί του Κόλπου (21-23 Φεβρουαρίου). Μέχρι τότε, η Scuderia θα σηκώσει το πέπλο στο νέο μονοθέσιό της για το 2024 στις 13 Φεβρουαρίου.