Skip to main content

Νικητές οι Κροάτες στη ρώσικη ρουλέτα, στους «4» μετά από 20 χρόνια

Οι Κροάτες ήταν καλύτεροι από τους Ρώσους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά χρειάστηκαν τα πέναλντι για να περάσουν στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Η Κροατία βρίσκεται ξανά στα ημιτελικά του Mundial, 20 χρόνια μετά τη διοργάνωση της Γαλλίας, αποκλείοντας στα πέναλτι και μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα με ανατροπές (2-2) τη διοργανώτρια Ρωσία, στο Σότσι.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της που η Κροατία φτάνει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1, η παράταση 2-2 και στα πέναλτι οι Κροάτες επικράτησαν με 4-3.  Οι Ρώσοι προηγήθηκαν στο 31' με τον Τσερίσεφ, αλλά οι Κροάτες ισοφάρισαν στο 39' με τον Κράμαριτς και είχαν δοκάρι με τον Πέρισιτς στο 60'.

Στην παράταση οι Κροάτες ήταν αυτοί που προηγήθηκαν, με τον Βίντα στο 101', αλλά οι Ρώσοι ισοφάρισαν με τον Φερνάντες στο 115'. 

Η «Χρβάτσκα» θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της 11ης Ιουλίου στη Μόσχα, την Αγγλία.

Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλντι ο Σμολόφ έχασε το πρώτο με κακή εκτέλεση, ενώ ο Ακινφέεφ "πάτσισε" για τη Ρωσία σταματώντας την εκτέλεση του Κόβατσιτς. Στη συνέχει ο Μάριο Φερνάντες, από ήρωας, καθώς ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει στην παράταση, εξελίχθηκε σε μοιραίο πρόσωπο, σουτάροντας άουτ. Όπως και απέναντι στην Δανία, την τελευταία λέξη είπε ο Ιβάν Ράκιτιτς, ψύχραιμος από την άσπρη βούλα, δίνοντας τη μεγάλη νίκη- πρόκριση στην Κροατία (1-1, 2-2, πεν. 4-3).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρωσία (Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουπέτοφ, Ιγκνασέβιτς, Κουντριάσοφ, Τσερίσεφ (67' Σμολόφ), Κουζιάεφ, Ζόμπνιν, Γκολόβιν (102' Τζαγκόεφ), Σαμέντοφ (54' Ερόχιν), Τζιούμπα (79' Γκαζίνσκι)

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο (97' Τσόρλουκα), Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (74' Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (63' Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (88' Κόβατσιτς), Μαντζουκιτς, Ρέμπιτς