Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: 12 ΕΚΑΤ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Το υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής εκτιμά πως περίπου 12 εκατομμύρια Νοτιοαφρικανοί ενδέχεται να έχουν ήδη μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό

Περίπου 12 εκατομμύρια Νοτιοαφρικανοί ενδέχεται να έχουν ήδη μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, εκτιμά το υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής, μολονότι τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν εδώ και πολλές εβδομάδες ότι η επιδημία υποχωρεί.

Επισήμως, τα κρούσματα ανέρχονται σε 650.749, αριθμός που συνιστά το 47,8% όλων των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην αφρικανική ήπειρο. Όμως οι πραγματικές μολύνσεις ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερες, αν ληφθούν υπόψη οι μελέτες αντισωμάτων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι πιθανότατα 12 εκατομμύρια Νοτιοαφρικανοί έχουν μολυνθεί, δηλαδή περίπου το 20% του πληθυσμού», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Μκίζε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Για το υπουργείο Υγείας, η μείωση των νέων μολύνσεων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες «θέτει το ερώτημα» πόσο υψηλό είναι το επίπεδο ανοσίας που ήδη υπάρχει στη χώρα.

Ο καθηγητής Σαμπίρ Μάντχι του Πανεπιστημίου Βιτβάτερσραντ, στο Γιοχάνεσμπουργκ, εκτιμά ότι το ποσοστό των μολύνσεων μπορεί να φτάνει ακόμη και το 35-40% στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας.

Τον Ιούλιο, όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Νότια Αφρική κατέγραφε 10-15.000 νέες μολύνσεις σε καθημερινή βάση. Τις τελευταίες ημέρες έχουν περιοριστεί στις περίπου 2.000 ενώ χθες ανακοινώθηκαν μόνο 956 νέες μολύνσεις, μειώθηκαν δηλαδή κάτω από τις 1.000 για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ