Skip to main content

Ο «Αστερόκοσμος» επιστρέφει στη ΔΕΘ και μαζί του η μαγεία των Χριστουγέννων

Η διοργάνωση που ξεκίνησε το 2012 και έγινε θεσμός στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει τις «μαγικές» της πύλες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Η μαγεία του «Αστερόκοσμου» επιστρέφει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

O «Αστερόκοσμος», που ξεκίνησε το 2012 και έγινε θεσμός τόσο για τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους επισκέπτες της πόλης κατά την περίοδο των εορτών, θα ανοίξει τις «μαγικές» της πύλες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι 9 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να προσδώσει μια νότα χαράς, αισιοδοξίας και παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους.

Λόγω των συνθηκών, καθώς η πανδημία εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της, ο φετινός «Αστερόκοσμος» θα στηθεί στους εξωτερικούς χώρους της ΔΕΘ και οι επισκέπτες του θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και τα παιδιά από 4-17 ετών self test 24ωρων δηλωμένο στη σχετική πλατφόρμα, ενώ θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλά για αυτό και θα υπάρχουν οι ανάλογες προσαρμογές στα παιχνίδια.

 

 

Το ωράριο του «Αστερόκοσμου» θα είναι για τις καθημερινές από τις 17.00 – 23.00, ενώ τα Σαββατοκύριακα και από τις 24 Δεκεμβρίου καθημερινά από τις 11.00 – 23.00, με το εισιτήριο να είναι στα 7 ευρώ και να περιλαμβάνει απεριόριστες βόλτες στο παγοδρόμιο και στα παιχνίδια, ενώ το πάρκινγκ θα είναι δωρεάν.

Στη φετινό χριστουγεννιάτικο πάρκο θα υπάρχουν 16 παιχνίδια Λούνα Πάρκ, (Music Express, Tagada, Shock wave, Crazy dance, Chaos, Καρουζέλ, τρενάκια κ.α), ένα τεράστιο παγοδρόμιο σκεπαστό, το σπίτι και το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη, Ξωτικά, παραστάσεις Καραγκιόζη και άλλες δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo Αναστάσιος Τζήκας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου επισήμανε ότι ο φορέας επιστρέφει σταδιακά σε μια κανονικότητα διοργανώνοντας όλες τις εκθέσεις και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να διοργανωθεί και ο «Αστερόκοσμος». «Μέσα από τη λειτουργία των εκθέσεων δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίζουμε την κανονική μας ζωή, τηρώντας πάντα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά» υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο ως γεγονός ενσωματώνει μεγάλη προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία, την αγορά της πόλης και τις εμπορικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Ο Γενικός Διευθυντής του εκθεσιακού φορέα Αλέξης Τσαξιρλής ανέφερε ότι «όλος ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοια γεγονότα, όπως του «Αστερόκοσμου», γιατί θα πρέπει σταδιακά να κερδίσουμε ξανά τις ζωές μας μετά τα δύο δύσκολα χρόνια». Πιο συγκεκριμένα για τον «Αστερόκοσμο» είπε πως είναι μια ευκαιρία τόσο για τα παιδιά για να παίξουν και να διασκεδάζουν αλλά και για τους μεγάλους να γίνουν ξανά παιδιά «Είναι ευκαιρία αυτές τις ημέρες να κερδίσουμε ξανά κάτι από το χαμόγελό μας, τη χαρά μας, το έχουμε ανάγκη, βήμα βήμα παίρνουμε τη ζωή μας πίσω» τόνισε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Magik Park Σάκης Πετρόπουλος ανέφερε πως ο «Αστερόκοσμος» σημαίνει «ψυχαγωγία, δηλαδή την αγωγή της ψυχής, Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, φώτα, εκδηλώσεις, μουσική και παιχνίδι». Όπως ανέφερε, η φετινή διοργάνωση θα είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες, με όλα τα παιχνίδια και τις παράλληλες δραστηριότητες να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Πιστεύουμε ότι όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι, θα υπάρχει μια ατμόσφαιρα που θα ευχαριστήσεις τις οικογένειες, τα παιδιά αλλά και τους νεότερους», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που λειτούργησε ο «Αστερόκοσμος» ήταν το 2019 και τον είχαν επισκεφτεί 105 χιλιάδες άτομα τόσο από τη Θεσσαλονίκη, όσο και από την Περιφέρεια αλλά ακόμη και από όμορες Βαλκανικές χώρες.