Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

O ΔΑΝΕΖΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ JYSK ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο έτερος ...σκανδιναβός των επίπλων ετοιμάζεται να πάρει θέση στην Ελλάδα. Που σκοπεύει να ανοίξει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Το μέγεθος του ομίλου.

Ο δανέζικος όμιλος Jysk (Γιούσκ ελληνιστί) έρχεται σε αυτή την αβέβαιη εποχή να κάνει την έκπληξη στην Ελλάδα, όπου μάλιστα τοποθετείται στην αγορά των επίπλων και ειδών σπιτιού, με θυγατρική και όχι μέσω master franchisee.
 
Είναι η δεύτερη μεγάλη Σκανδιναβική αλυσίδα, μετά τα ΙΚΕΑ, που μπαίνει στην ελληνική αγορά, με τη διαφορά ότι αυτή θα επιχειρήσει την εκκίνησή της από την Αθήνα, σπάζοντας τη συνήθη επιλογή των ξένων αλυσίδων λιανικής. Ωστόσο, όπως αποκλειστικά η Voria.gr έχει πληροφορηθεί, η Jysk πολύ πιθανό μέσα στο 2015 να έχει ανοίξει κατάστημα και στη Θεσσαλονίκη στο εμπορικό κέντρο Florida, ακριβώς δίπλα στο σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος και, διαγωνίως απέναντι από το κατάστημα ΙΚΕΑ. 
 
Την πληροφορία αυτή δεν διέψευσε ο Sales & Marketing Manager της Jysk Ελλάς AE, κ. Κώστας Δημόπουλος, ούτε επίσης την πληροφορία που θέλει τη Jysk, να ετοιμάζεται για μία ακόμη περιφερειακή είσοδο, στη Λάρισα.
 
τα Jysk στη Θεσσαλονίκη
Ο όμιλος Jysk ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένος για γρήγορη ανάπτυξη, με αστικού τύπου καταστήματα. Η Jysk Ελλάς  συστάθηκε μόλις στις 20 Απριλίου του 2015 με έδρα την Αθήνα και ήδη ετοιμάζεται να υπογράψει τα συμβόλαια για να ανοίξει τα δύο της πρώτα καταστήματα στην πρωτεύουσα, ένα στο κέντρο της πόλης και ένα ακόμη στα νότια προάστια. 
 
Σε πρώτη φάση, country manager ανέλαβε παλαιότερο στέλεχος, της Jysk Hungary, ενώ ήδη η νεοσύστατη ελληνική θυγατρική αναζητεί προσωπικό για να κάνει το ξεκίνημά της στη χώρα μας. 
 
Το προφίλ της Jysk
 
Ποια όμως η Jysk; Πρόκειται για όμιλο που έχει τις βάσεις του στη Σκανδιναβία, με ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Jysk τον Λάρς Λάρσεν ( Lars Larsen).  Το πρώτο κατάστημα Jysk άνοιξε το 1979 και σήμερα ο όμιλος έχει περισσότερα από 2.200 καταστήματα και 19.000 υπαλλήλους σε 37 χώρες. Στη Γερμανία και την Αυστρία έχει την επωνυμία  Dänisches Βettenlager.
 
Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Jysk, είναι επίσης και ιδιοκτήτης τών λιανεμπορικών αλυσίδων επίπλων Bolia.com, IDEmøbler και  ILVΑ, καθώς και άλλων εταιρειών. Ο κύκλος εργασιών του  Lars Larsen Group ανέρχεται σε 3,1 δις. ευρώ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Μάιο του 2015 ο κ. Λάρσεν αγόρασε την επίσης δανέζικη βιομηχανία επίπλων Actona, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επίπλων της βόρειας Ευρώπης, με πωλήσεις σε 90 χώρες. 
 
Τα καταστήματα Jysk  έρχονται στην ελληνική αγορά με  τις δικές τους προτάσεις για την επίπλωση και τον εξοπλισμό του σπιτιού, του κήπου. 
 
Στόχος της Jysk Ελλάς είναι να αναπτυχθεί με καταστήματα κάλυψης,  1.000-1.200 τ.μ., κυρίως εντός των πόλεων, σε σημεία εύκολα προσβάσιμα. A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ