Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Η Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης Τρίκκης, κ. Χρυσόστομος, κάλεσε τους κληρικούς σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, μετά το χθεσινό κρούσμα σε ιερέα.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης, κ. Χρυσόστομος, κάλεσε τους κληρικούς να εξεταστούν για κορωνοϊό, ύστερα από κρούσμα που παρουσιάστηκε σε ιερέα.

Διαβάστε - Θετικός στον κορωνοϊό κληρικός της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών

Συγκεκριμένα η Μητρόπολη και ο ποιμενάρχης της Τρίκκης και Σταγών, κ. Χρυσόστομος, αναφέρουν σε ανακοίνωση:

«Έχοντες βαθειά συναίσθηση της ευθύνης για την προφύλαξη του ύψιστου αγαθού της υγείας τόσο των κληρικών όσο και των λοιπών μελών της τοπικής μας κοινωνίας, σας ενημερώνουν ότι κληρικός της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ευρισκόμενος, κατόπιν κανονικής άδειας, σε νήσο των κυκλάδων για τις διακοπές του με την οικογενειά του, εκδήλωσε έντονη αδιαθεσία και υποβλήθηκε στο Κέντρο Υγείας της νήσου σε ειδικές εξετάσεις απο τις οποίες βρέθηκε θετικός για τον Covid-19. Οι ιατροί έκριναν αναγκαία την διακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών στο οποίο περιθάλπτεται. Τα μέλη της οικογένειας του υποβλήθηκαν άμεσα σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό - καραντίνα μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση.

Ήδη ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Κληρικούς και συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως να υποβληθούν άμεσα στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για τον Covid 19. «Ως εκ τούτου, προτρέπονται όλοι οι Κληρικοί και πιστοί να εναρμονίζονται με τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση και οι ειδικοί επιστήμονες για την αναχαίτιση της λοιμικής νόσου. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας εντός των ιερών ναών και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων. Είναι καθήκον όλων μας να διατηρήσουμε υγιή την Εκκλησία και την Κοινωνία μας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ