Skip to main content

Το πλεονέκτημα του Ζέρβα και ο πονοκέφαλος της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης

Η αποχώρηση Τσουκνιδά που φέρνει επιπλέον σύγχυση στη Β' Θεσσαλονίκης, το διακριτό στίγμα της Δερμεντζοπούλου και ο αεικίνητος Γιώργος Προκοπίδης

-Καλά που υπήρξε και η ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, και μάθαμε από το πρωί του Σαββάτου πόσο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις από την προχτεσινή πυρκαγιά στη Σίνδο (αναλυτικά εδώ). «Γεννάται προβληματισμός για το μέλλον της ανακύκλωσης στην πόλη καθώς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατέληγε η μπλε γραμμή της ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και τα απορριμματοφόρα από άλλους έξι δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος», μας πληροφορεί ο κ. Ζέρβας, ο οποίος επέδειξε γρήγορα αντακακλαστικά καταδεικνύοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος. Κι αυτή είναι η διαφορά του κ. Ζέρβα από πολλούς συνυποψηφίους του. Γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Θεσσαλονίκης και αυτό προφανώς προσμετράται στα θετικά της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία.

-Ήταν που ήταν μπλεγμένα τα πράγματα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης, άλλη μια προσθήκη στα πιθανά ονόματα που θα κληθούν να καλύψουν τις επτά θέσεις ανδρών της λίστας τα μπέρδεψε ακόμη περισσότερο. Η ανακοίνωση του δημάρχου Χαλκηδόνας, Γιάννη Τσουκνιδά, ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος πυροδότησε σενάρια συμμετοχής του στις βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα, τη σχετική εκτίμηση επιβεβαίωνε και σημαίνον πολιτικό στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή και μάλιστα σε ανοιχτή εκδήλωση... Αν προστεθεί πάντως στους μνηστήρες μιας θέσης στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο και το όνομα του κ. Τσουκνιδά, τότε τα πράγματα για το επιτελείο της ΝΔ, που ασχολείται με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, θα έχει σοβαρό πρόβλημα όχι με τις τελικές επιλογές, αλλά με τους αποκλεισμούς.

-Παρών ο δήμαρχος Λαγκαδά και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης, στην έναρξη της επίσημης προεκλογικής καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου από τον Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εδώ όπου πριν 40 χρόνια στις 28.05.1979 υπογράφηκε η Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) από τον πρωθυπουργό και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή», έγραψε ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος έχει προγραμματίσει και την πρώτη κεντρική του εκδήλωση μαθαίνουμε, με το που ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές. Το θέμα είναι πότε θα ανακοινωθούν...

-Καμπάνια ουσίας και πολιτικού λόγου από την Μελίνα Δερμεντζοπούλου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς δεν αρκείται ούτε σε συνθήματα, ούτε σε δημόσιες σχέσεις. Όποιος παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις της και τη δραστηριότητά της θα διαπιστώσει ότι καταπιάνεται με ζητήματα ουσίας και αρθρώνει μεστό πολιτικό λόγο. «Σέβομαι και τιμώ τους συμπολίτες μου, δεν θέλω να κάνω μια καμπάνια χωρίς βάθος. Έχουμε ιδέες, προτάσεις και άποψη. Αυτή είναι η δική μου κατάθεση στην υπόθεση της Κεντρικής Μακεδονίας», λέει σε κάθε ευκαιρία. Αρθρογραφεί, δίνει συνεντεύξεις και προωθεί μια συγκεκριμένη ατζέντα με διακριτό προσωπικό στίγμα, πάντα στο πλαίσιο της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

-Επί ενάμιση μήνα ο Γιώργος Προκοπίδης έχει οργώσει τον δήμο Λαγκαδά. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Ταχματζίδη, ακούγοντας τα προβλήματα ανά περιοχή διαπίστωσε όπως μας έλεγε την απίστευτη ανομοιογένεια και τις ενδοδημοτικές ανισότητες σε ένα δήμο με 47 οικισμούς. Ακόμη και ανάμεσα στα χωριά των δυο ορεινών όγκων της περιοχής υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Το στοίχημα, λέει ο κ. Προκοπίδης, είναι να έχουμε ένα σχέδιο για σύνθεση και ισόρροπη ανάπτυξη, για να αποκαταστήσουμε και το αίσθημα της ισότιμης μεταχείρισης όλων των κατοίκων του δήμου.