Skip to main content

Ο ρόλος του Ράμα στην υπόθεση με τις περιουσίες των ομογενών

Η επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον Φλαμπουράρη, η τραγική οικονομική κατάσταση στην Τουρκία και η προστασία των αρχαίων γλωσσών.

«Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία», είπε ο Α. Τσίπρας και σημείωσε ότι «αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη», εννοώντας την άρνηση υποστήριξης στην Αλβανία για ένταξη στην Ε.Ε.

Τον έχουν δεμένο τον Ράμα, οι μαφιόζοι των ναρκωτικών και δεν αλλάξει πολιτική. Χωρίς ανταλλάγματα δεν θα είχε την υποστήριξή τους. Κι αφού, σύμφωνα με όλο σχεδόν τον ευρωπαϊκό Τύπο, η μαφία ξεπλένει το βρόμικο χρήμα σε ακίνητα, αυτά των Βορειοηπειρωτών έβαλαν στο μάτι, πετυχαίνοντας συγχρόνως και την αποδυνάμωση των Ελλήνων.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα κάνει αρχιτεκτονικές αλλαγές στην Αγιά Σοφιά. Να και διάδοχος του Ιουστινιανού ο Ερντογάν. Πιθανόν να αναφωνήσει «Νενίκηκά σε Κεμάλ».

Τους ξεφωνίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, φέροντας στην επικαιρότητα την ξεχασμένη υπόθεση του Φλαμπουράρη. Δήλωσε: «Μόνο της πρώτης περιόδου του ’15 δημοσιεύθηκαν τα πόθεν έσχες και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Φλαμπουράρη, ο οποίος ξεκάθαρα ανέλαβε υπουργείο ενώ κατείχε μετοχές, είχε σχέση με ανώνυμη εταιρεία, και ξεκάθαρα παραποίησε, προχρονολόγησε ιδιωτικό συμφωνητικό με προκλητικό τρόπο για να αποφύγει τις συνέπειες αυτού που αποκαλύφθηκε».

Σίγουρα ο Φλαμπουράρης θα προσφύγει στην δικαιοσύνη, για να μη δικαιώσει την Κωνσταντοπούλου στην βαριά κατηγορία της. Αν δεν προσφύγει, τότε μάλλον θα πρέπει να ξαναθυμηθεί την υπόθεση η αντιπολίτευση.

Είπε ο Αποστολάκης στον ΟΗΕ: «Μοναδικό παράδειγμα επίλυσης διαφορών η Συμφωνία των Πρεσπών». Με φοβίζουν τέτοιες δηλώσεις, που έρχονται ως συνέχεια των δηλώσεων Κοτζιά-Κατρούγκαλου. Τι ετοιμάζουν για το Καστελόριζο;

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, δεν καταδείχθηκε μόνον από το γεγονός ότι το κράτος πουλούσε τρόφιμα και υπήρχαν ουρές για να αγοράσουν φτηνά κρεμμύδια, αλλά και από το γεγονός ότι στα μάρκετ έβαλαν… αλυσίδα στις παιδικές τροφές:  Οι άνθρωποι δεν κλέβουν πια ψωμιά, αλλά παιδικές τροφές, για να μη πεινάσουν τα μωρά τους.

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, αγωνίζεται για την προστασία των αρχαίων γλωσσών που είναι «το ζωντανό σφρίγος της δικής μας γλώσσας».  «Τα (αρχαία) ελληνικά και τα λατινικά δεν είναι ούτε απαρχαιωμένες, ούτε ελιτιστικές γλώσσες και πρέπει να τις προωθήσουμε», τόνισε ο Γάλλος υπουργός. Από τη μεριά του, ο 13χρονος μαθητής Αντρέ εξέφρασε το πάθος του για τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά που βοηθούν «να γνωρίσεις το γνωρίζει το παρελθόν, να κατανοήσεις το παρόν και να εξηγήσεις το μέλλον», όπως εξήγησε.

Η Ρεπούση υποστηρίζει ότι είναι νεκρή γλώσσα, και φυσικά υιοθετούν την άποψή της οι σύντροφοί της Γαβρόγλου και λοιποί. Μιλάμε για πνευματικούς ανθρώπους που έχουν ελληνική υποκοότητα.

Για να καταλάβει ο Γαβρόγλου, η Ρεπούση και οι λοιποί εθνομηδειστές, την αξία της μοναδικής νοηματικής -και όχι ηχοποιητικής- γλώσσας, θα αναφέρω ένα μόνον παράδειγμα. Τον όρο κτήριο με "η" τον γράφουμε και ως κτίριο, με "ι". Ποιο είναι το σωστό; Και τα δύο, αναλόγως τι θέλουμε να εκφράσουμε. Το κτίριο, αναφέρεται στο κτίσμα. Το κτήριο, αναφέρεται στην λειτουργία, προερχόμενο από το ευ-κτήριο οίκημα, με καλή χρήση δηλαδή. Δύσκολα πράγματα για να τα κατανοήσετε κύριε Γαβρόγλου;