Skip to main content

Ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Κυρσανίδης παγκόσμιος πρωταθλητής στο παρκούρ

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής από τη Θεσσαλονίκη, κάλυψε τη διαδρομή των 40 μέτρων σε χρόνο 12.19 στο Speed-Run και κατέκτησε τη 2η θέση.

Το χρυσό μετάλλιο στο Freestyle, αλλά και το ασημένιο στο Speed-Run κατέκτησε ο Δημήτρης Κυρσανίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρκούρ που διεξήχθη στην Χιροσίμα.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής από τη Θεσσαλονίκη, κάλυψε τη διαδρομή των 40 μέτρων σε χρόνο 12.19 στο Speed-Run και κατέκτησε τη 2η θέση, πίσω από τον Ελβετό Κρις Χάρματ (11.37) και μπροστά από τον Ολλανδό Κέβιν Άλσεμχεεστ (12.48).

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος πρωτοασχολήθηκε με το freerunning στην ηλικία των 12 ετών, μέσα από μια παρέα στη γειτονιά του στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος που ξεκίνησε ήταν γιατί ήθελε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα, από την καθημερινότητα. Πίστευε ότι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ κι όλα αυτά που προβάλουν τα Media ήταν αρκετά κλασικά και συνηθισμένα για τον ίδιο και έτσι δοκίμασε το freerunning. Τελικά τον εντυπωσίασαν τα άλματα, οι τούμπες και τα εντυπωσιακά φλιπ.

Για τον Δημήτρη το freerunning δεν είναι απλά το χόμπι του. Όπως λέει, είναι η ζωή του.

Ο Δημήτρης Κερσανίδης κατέκτησε την πρώτης θέση για δύο συνεχόμενα χρόνια, (2014 και 2015) στην παγκόσμια πρόκληση του Red Bull Art of Motion, στη Σαντορίνη, ενώ το 2017 κατέκτησε την 3η θέση στο WFPF Jump Off Championship.