Skip to main content

O Θεσσαλονικιός Νάσσος Γεωργιάδης νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΑΘ

Με τεχνοκρατικό πρόσημο η επιλογή του CEO της ΕΥΑΘ-Ποιος είναι ο Νάρκισσος Γεωργιάδης που αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας δίπλα στον Άγη Παπαδόπουλο

Ο Νάρκισσος Γεωργιάδης αναμένεται να οριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ στην αυριανή γενική συνέλευση της εταιρείας.

Όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr (δείτε εδώ), μετά τον ορισμό του καθηγητή Άγη Παπαδόπουλου στη θέση του προέδρου και παρά το μπέρδεμα με το ΦΕΚ, η επιλογή του Υπερταμείου είναι να τοποθετήσει έναν τεχνοκράτη, με μεγάλη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Έτσι, σύμφωνα με πηγές μέσα από την ΕΥΑΘ, στην αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση αναμένεται να οριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος ο Θεσσαλονικιός Νάρκισσος Γεωργιάδης, στέλεχος της αγοράς με εμπειρία στη διοίκηση και προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια σε θέσεις πολυεθνικών και εισηγμένων εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για μία τοποθέτηση σε συνέχεια αντίστοιχων επιλογών του υπερταμείου με σημαντικό τεχνοκρατικό πρόσημο οι οποίες φιλοδοξούν να δώσουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις ΔΕΚΟ που η κυβέρνηση θεωρεί στρατηγικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ο κ. Γεωργιάδης έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει project ανάπτυξης σε μεγάλες επιχειρήσεις σε Αίγυπτο, Ιταλία, Ινδία και Πακιστάν, όπως και την υλοποίηση του project αναδιάρθρωσης της κρατικής κλωστοϋφαντουργίας της Αιγύπτου, με 25 επιχειρήσεις και 55.000 εργαζόμενους, σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία συμβούλων Werner.

Ο Νάρκισσος Γεωργιάδης χαρακτηρίζεται από την αγορά ως ένας ιδιαίτερα χαρισματικός και διορατικός manager που αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες της αγοράς, δίνοντας μεγάλη έμφαση και σημασία στην λειτουργική, οργανική μεγέθυνση των εταιρειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως ίδρυσε την Evobus Hellas ως θυγατρική της Daimler στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας αύξηση τζίρου από τα 20 εκατ. ευρώ στα 110 εκατομμύρια μέσα σε έξι χρόνια. Στη συνέχεια ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EvoBus Ιταλίας, πετυχαίνοντας να ανακόψει την πτωτική της πορεία: Ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε από 280 εκατ. ευρώ σε 310 εκατ. ευρω μέσα σε δύο χρόνια.

Στην Ελλάδα ο κ. Γεωργιάδης χειρίστηκε με επιτυχία την αναδιάρθρωση του εισηγμένου Ομίλου Ακκά (Ελληνική Υφαντουργία),  ενώ μέχρι πρόσφατα συμμετείχε και στην διοικητική ομάδα για την εξυγίανση και τη διάσωση της Follie Follie. 

Έχει σπουδάσει οικονομικά στις ΗΠΑ (Pittsburgh) και έχει ΜΒΑ με υποτροφία από το Manchester Business School της Αγγλίας.