Skip to main content

Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί τον Αλ Πατσίνο στην ταινία Modi για τον Μοντιλιάνι

Ο Τζόνι Ντεπ δήλωσε ότι οφείλει στον Αλ Πατσίνο την επιστροφή του στην καρέκλα του σκηνοθέτη για την επερχόμενη βιογραφική ταινία Modi

Δύο αστέρες του Χόλιγουντ συναντώνται στο κινηματογραφικό πανί. Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί, ο Αλ Πατσίνο πρωταγωνιστεί και η βιογραφική ταινία Modi είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής. 

Ο Τζόνι Ντεπ δήλωσε ότι οφείλει στον Αλ Πατσίνο την επιστροφή του στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το φιλμ Modi, το οποίο παρακολουθεί για 48 ώρες στο Παρίσι και εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου τον σπουδαίο Ιταλό ζωγράφο και γλύπτη Αμεντέο Μοντιλιάνι, ο οποίος τάραξε τα νερά της τέχνης, αλλά η πορεία του διακόπηκε απότομα, καθώς πέθανε σε ηλικία μόλις 35 χρόνων, το 1920. Ο Μοντιλιάνι, γνωστός με το ψευδώνυμο Modi, είναι γνωστός για τα πορτρέτα του, αλλά και ο περισσότερο πλαστογραφημένος δημιουργός, αφού τα έργα του αντιγράφονται και πουλιούνται ως γνήσια ξανά και ξανά. 

Η πρώτη σκηνοθετική εμπειρία του Τζόνι Ντεπ ήταν το 1997 με το The Brave, στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Μάρλον Μπράντο.

Σε δήλωσή του, ο Τζόνι Ντεπ είπε ότι ο Αλ Πατσίνο, που υποδύεται τον Γάλλο συλλέκτη έργων τέχνης Μορίς Γκανιάτ, τον έπεισε να συμμετάσχει στο κινηματογραφικό έργο.

Στις πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας που έχουν κυκλοφορήσει διακρίνονται ο Τζόνι Ντεπ και ο Αλ Πατσίνο να συζητούν για μία σκηνή.

«Η έναρξη αυτού του κινηματογραφικού ταξιδιού ως σκηνοθέτης του Modi ήταν μια απίστευτα ικανοποιητική και μεταμορφωτική εμπειρία» ανέφερε ο Τζόνι Ντεπ και εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη του σε όλο το καστ, το συνεργείο και τους παραγωγούς για την ακλόνητη δέσμευση και τη δημιουργικότητά τους.

Όσο για τη συνεργασία του με τον Πατσίνο σημείωσε πως «ο Αλ ζήτησε να κάνω αυτή την ταινία – πώς θα μπορούσα να αρνηθώ στον Πατσίνο; Μια ειλικρινής αναγνώριση για τη γενναιόδωρη προσφορά του ταλέντου και της αφοσίωσής του σε αυτό το έργο».
«Το Modi είναι μια απόδειξη του συνεργατικού πνεύματος της ανεξάρτητης δημιουργίας ταινιών και είμαι ενθουσιασμένος που παρουσιάζω αυτή τη μοναδική και συναρπαστική ιστορία στον κόσμο» δήλωσε ο Τζόνι Ντεπ.

Τον Μοντιλιάνι υποδύεται ο Ρικάρντο Σκαρμάτσιο και συμμετέχουν ακόμη οι Αντόνια Ντεσπλά, Στίβεν Γκρέιχαμ, Μπρούνο Γκουέρι, Ράιαν ΜακΠάρλαντ, Λουίζα Ρανιέρι και Σάλι Φίλιπς.
 

Φωτογραφία: Instagram-Variety-Sam Sarkar