Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εδώ τα γυρίσματα, εδώ και η αβάντ πρεμιέρ του The Bricklayer (φωτο)

Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα προβολής για την αβάντ πρεμιέρ της ταινίας - Τα πλάνα της πόλης, το θερμό χειροκρότημα στην έναρξη και οι επώνυμες παρουσίες

Μια πρώτη γεύση γεμάτη Θεσσαλονίκη από την ταινία «The Bricklayer - Αποστολή  στην Ελλάδα», με πρωταγωνιστές τον Άαρον Έκχαρτ και τη Νίνα Ντόμπρεφ, έδωσε η αποψινή avant première της στο Cineplexx του One Salonica.

Με την έναρξη της ταινίας, σε πρώτο πλάνο η Θεσσαλονίκη και το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα προβολής ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ διακριτά είναι τα σημεία της πόλης όπου έγιναν τα γυρίσματα.

Η κινηματογραφική παραγωγή της Millennium Media σε συνεργασία με τα Nu Boyana Film Studios Hellenic που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη το 2022 θα βγει επίσημα στους κινηματογράφους στις 25 Ιανουαρίου, φιλοδοξώντας να συναρπάσει τους θεατές, πολλοί από τους οποίους ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές.

Image

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ταινίες αυτού του επιπέδου μπορούν να γυριστούν πια στη χώρα μας», είπε ο Φώτης  Παπαγεωργίου, διευθυντής εκμετάλλευσης της Spentzos Film, που έχει τη διανομή της ταινίας για την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογράμμισε τη σημασία της ταινίας για την προβολή του τόπου μας διεθνώς και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Film Office της Περιφέρειας, από το οποίο άρχισαν όλα.

Ο δε πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και νυν εντεταλμένος σύμβουλος του ΣΕΤΕ, Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος μάλιστα συμμετέχει στην ταινία, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό το ότι η δουλειά του Film Office απέδωσε καρπούς και μάλιστα με ένα σενάριο που «κούμπωσε» πάνω στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των παρευρισκομένων στην avant première ήταν ο Άκης Σακελλαρίου, εκ των Ελλήνων ηθοποιών της ταινίας, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Μαρία Καραγιάννη.

Image

Το κατασκοπευτικό θρίλερ σε σενάριο των Χάννα Γουέγκ και Μάτ Τζόνσον, σκηνοθέτησε ο Ρένβι Χάνλιν, βετεράνος σκηνοθέτης των «Die Hard 2», «Deep Blue Sea» και «Cliffhanger». Το Bricklayer γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, με την πόλη για πρώτη φορά να αποτελεί το φόντο, στο οποίο διαδραματίζεται η πλοκή της ταινίας.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Άαρον Έκχαρτ, γνωστός από τους ρόλους του στα «The Dark Knight», «Olympus Has Fallen» και άλλες μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ υποδύεται έναν πράκτορα της CIA που βγαίνει από τη σύνταξη όταν ένας πρώην συνάδελφός του αρχίζει και δολοφονεί δημοσιογράφους κάνοντας τη CIA να φανεί υπαίτια. Όλος ο κόσμος ενώνεται ενάντια στις ΗΠΑ και για να καθαρίσει την κατάσταση καλείται ο «Bricklayer», ο οποίος ταξιδεύει μαζί με τη Νίνα Ντόμπρεφ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη για να βρουν τον υπαίτιο.

Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd που έχει ως κεντρικό τόπο το Βερολίνο, ωστόσο οι υπεύθυνοι της παραγωγής τροποποίησαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη.

Image

Σκηνικό της ταινίας αποτέλεσαν μεταξύ άλλων η Πλατεία Αριστοτέλους, η Πλατεία Εμπορίου, το Καπάνι, τα στενά και τα τείχη της Άνω Πόλης, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το οποίο μετατράπηκε σε αρχηγείο της CIA, οι εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου, του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Μετρό, καθώς επίσης και η περίφημη παραλία Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής.

Image
Image
Image