Skip to main content

Οι «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Θεσσαλονίκης» γιόρτασαν τα 20 χρόνια προσφοράς τους

Ο στόχος της εκδήλωσης άγγιξε -όπως αναφέρει η ανακοίνωση- τους παρευρισκόμενους, καθώς ήταν η συλλογή χρημάτων για την κάλυψη αναγκών του «Ασύλου του Παιδιού»

«Γιατί και τα υγιή παιδιά έχουν ανάγκες!», ήταν το σύνθημα της επετειακής εκδήλωσης που διοργάνωσε πρόσφατα ο Σύλλογος «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» Θεσσαλονίκης στο LES JAZOUS, με αφορμή τα 20 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου.

Ο στόχος της εκδήλωσης άγγιξε -όπως αναφέρει η ανακοίνωση- τους παρευρισκόμενους, καθώς ήταν η συλλογή χρημάτων για την κάλυψη αναγκών του «Ασύλου του Παιδιού».

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα η πρόεδρος του Δ.Σ. Έφη Πεϊτσίνη μίλησε για την δύναμη της προσφοράς και ευχαρίστησε τα μέλη και τις φίλες του Συλλόγου για την παρουσία τους. Με βασικό γνώμονα και οδηγό τις αξίες η Εταιρία Tzimas Cosmetics με την χορηγία της, στήριξε το έργο στου Συλλόγου. Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρώην Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Συλλόγου Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Θεσσαλονίκης, Μαρία Τσαχαλίνα και η Πρόεδρος του Ασύλου του Παιδιού Φωτεινή Παπαδάμου.

Την βραδιά έντυσε μουσικά ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιώργος Αξάς με την μπάντα του, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό με τις γνωστές επιτυχίες του. Με την κοινωνική του ευαισθησία και προσφέροντας την παρουσία του αφιλοκερδώς συγκίνησε ιδιαίτερα όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Θεσσαλονίκης

Οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Θεσσαλονίκης ιδρύθηκαν το Νοέμβριο του 2003 και αποτελούν τμήμα της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης της οποίας η μητρική εδρεύει στη Ρόδο από το 2001. Στόχος της είναι,  η απάλειψη του ανθρώπινου πόνου, η προώθηση της ειρήνης, η αλληλεγγύη στους μη αναπτυγμένους λαούς, η προστασία των παιδιών, των γυναικείων  δικαιωμάτων καθώς και του περιβάλλοντος, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή άλλη διάκριση. Οι εκδηλώσεις τους έχουν πάντα στόχο την κάλυψη αναγκών ιδρυμάτων, νοσοκομείων και μεμονωμένων ανθρώπων πάντοτε σε είδος.

Το Σωματείο και το Ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού» αποτελεί έναν πρότυπο χώρο προσφοράς υπηρεσιών προς το παιδί και την οικογένειά του, ειδικά προς τους εργαζόμενους γονείς με χαμηλό εισόδημα και με μεγάλο μεικτό χρόνο εργασίας, προς τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, τις οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Παρ’ όλες τις τρέχουσες δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, το «Άσυλο του Παιδιού» προσπαθεί να καλύπτει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, τις ανάγκες του Ιδρύματος και των παιδιών του.