Skip to main content

Οι κανταδόροι του Πολυγύρου μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή

Η έξοδος των κανταδόρων σήμερα το απόγευμα στις 18.00

Στον Πολύγυρο οι άνθρωποι αγαπούν τη μουσική και τον ρομαντισμό. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η παρέα των Κανταδόρων, που το 2001 ξεκίνησαν δειλά δειλά να τραγουδούν με ένα ακορντεόν, ένα μπουζούκι, μία φυσαρμόνικα, ένα μαντολίνο και δύο κιθάρες. 

Η καλοκαιρινή πανσέληνος αποτέλεσε γι’ αυτούς έμπνευση κι έτσι ξεκίνησαν τις καντάδες στα σοκάκια του Πολυγύρου, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους για να ακούσουν τις μαγευτικές μελωδίες τους.

Image

 

Αυτή είναι η παρέα των κανταδόρων. Χωρίς καταστατικό, άλλοτε μικρότερη, άλλοτε μεγαλύτερη, αλλά πάντα ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το τραγούδι. “Κι επειδή η παρέα  είναι η αντίστασή μας στις δυσκολίες των καιρών, παραμένουμε και συνεχίζουμε. Γιατί ,όπως λέει και το τραγούδι του Κώστα Λειβαδά “...χωρίς την πίστη της παρέας, καθένας ένας, είναι κι ορφανός”, όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία.

Οι Κανταδόροι θα συμμετέχουν φέτος στο Πολυγυρινό Καρναβάλι 2024, ξεκινώντας τη βόλτα τους στον κεντρικό δρόμο της πόλης το Σάββατο 16/3/2024 στις 18:00, για να καταλήξουν στο ΚΑΠΗ, όπου το κέφι θα έχει ανάψει ήδη από τις 17:00 το απόγευμα.

Στις 20:00 το βράδυ ακολουθεί η νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση!