Skip to main content

Οικονόμου για θάνατο 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία: Δεν θα μείνει καμία σκιά στη διερεύνηση του περιστατικού

«Η αστυνομία οφείλει να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι», είπε ο υπουργός

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μείνει καμία σκιά στη διερεύνηση του περιστατικού με τον τραγικό θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία έπειτα από αστυνομική καταδίωξη έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Είχαμε ένα τραγικό περιστατικό της απώλειας ενός νέου ανθρώπου στις συνθήκες που έγινε, από την πρώτη στιγμή το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα. Υπήρξε μία καταδίωξη στην οποία οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου δεν σταμάτησαν, όχι μία, αλλά αρκετές φορές και όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε υπήρξε το περιστατικό που είχε αυτή την τραγική κατάληξη», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Η αστυνομία οφείλει να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι»

«Η αστυνομία δίνει καθημερινή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών και οφείλει να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι», τόνισε.

«Όταν έχεις μία τέτοιου είδους -στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- τραγική κατάληξη οφείλεις να περιμένεις τις αρμόδιες αρχές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Έχουμε μία έρευνα σε εξέλιξη, την δικογραφία, τον ιατροδικαστή και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.

«Όταν έχουμε συνθήκες παραβατικότητας και απήθειας πολλαπλασιάζονται δυστυχώς οι πιθανότητες να έχουμε περιστατικά με τραγική κατάληξη, ωστόσο, τονίζω, ότι η αστυνομία οφείλει να λειτουργεί πάντα σταθμίζοντας τα περιστατικά με βάση την εκπαίδευσή της και με όσα ορίζουν οι κανόνες εμπλοκής. Ξαναλέω ότι η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Για τις κάμερες στους αστυνομικούς

Για το ζήτημα των καμερών στους αστυνομικούς ο ίδιος δήλωσε πως μέσα στη 4ετή θητεία της κυβέρνησης θα έχει διευθετηθεί. «Είχε ακυρώσει το ελεγκτικό συνέδριο ένα διαγωνισμό για την τοποθέτηση των καμερών, χθες βγάλαμε σε δημόσια διαβούλευση τις προδιαγραφές, επομένως μέσα στη θητεία θα τις έχουμε», ξεκαθάρισε.

Τέλος είπε πως η υπόθεση πήρε το δρόμο που έπρεπε να πάρει. «Tο περιστατικό αυτό πυροδοτεί αντιδράσεις. Kάνω έκκληση σε όλες τις πλευρές πως καμία σκιά δε θα μείνει στη διερεύνηση του περιστατικού. Δε μπορεί αυτά τα περιστατικά να έχουν συνέχεια, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.