Skip to main content

Όλοι οι μεγάλοι στην... ουρά για τη ΔΕΠΑ - Οι μνηστήρες και τα σενάρια

Πολλοί και σίγουρα οι μεγαλύτεροι της ενεργειακής αγοράς μπαίνουν οριστικά στη μάχη της διεκδίκησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας - Ακολουθεί η ΔΕΠΑ Υποδομών

Ποιοι θα μπουν οριστικά στη μάχη της διεκδίκησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας; Πολλοί και σίγουρα οι μεγαλύτεροι της συγκεκριμένης αγοράς, όπως πληροφορείται η Voria.gr. Σημειώστε ορισμένα μόνο ονόματα και διευθύνσεις αυτών που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στο σημείο «χ» την κατάλληλη ώρα:

Κατ αρχήν, το «παρών» θα δώσει ένας νυν μέτοχος της εταιρείας και συγκεκριμένα τα ΕΛΠΕ, τα οποία ξεκινούν έτσι από προνομιακή θέση διεκδίκησης, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει απαραίτητα κάτι. Κι αυτό γιατί, για παράδειγμα, απέναντί τους θα βρεθούν η ιταλική Edison, η οποία βέβαια το πιθανότερο είναι στο τέλος να κατέβει μαζί με τα ΕΛΠΕ, αλλά και ο όμιλος Μυτιληναίου, ο όμιλος Κοπελούζου σε συνεργασία με την τσέχικη εταιρεία που συμμετέχει και στον ΟΠΑΠ, όπως και η Τέρνα και βεβαίως η Motor Oil. Δηλαδή, όλα τα «πρώτα ονόματα» του κλάδου, είτε κατά μόνας είτε σε συνεργασία με ξένους ομίλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πώλησης της εταιρείας ξεκινά στις αρχές Ιανουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι ήδη παίρνουν θέσεις μάχης.

Σε ό,τι αφορά στην ΔΕΠΑ Υποδομών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται κι αυτή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εδώ τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν η ιταλική Italgas, η γερμανική Ε.ΟΝ και μια σειρά από επενδυτικά funds που έχουν ήδη προσεγγίσει το ΤΑΙΠΕΔ γι αυτόν τον λόγο. Κατά πάσα πιθανότητα η διαδικασία πώλησης της θα τρέξει παράλληλα με εκείνη της ΔΕΠΑ Εμπορίου.