Skip to main content

Μένει μέχρι να... φύγει η ομάδα Αχτσιόγλου: «Κρίση διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης»

Η πλειονότητα των 1.000 στελεχών της ομάδας των λεγόμενων «6+6» επιλέγει την έξοδο από το κόμμα

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη μέσω Διαδικτύου των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου ολοκληρώθηκε αργά την Κυριακή, με την πλειονότητα των πάνω από χιλίων στελεχών που συμμετείχαν να τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από το κόμμα του οποίου ηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς πάντως να προκύψει κάποια ανακοίνωση προς το παρόν. 

Διαβάστε: Στην πόρτα της εξόδου οι «6+6»: Δομικό χάσμα ύφους και πολιτικών επιλογών με Κασσελάκη, λέει η Αχτσιόγλου

Πηγές από το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου μετά την πολύωρη συνδιάσκεψη της ομάδας των λεγόμενων «6+6» έκανε λόγο για «κρίση διάλυσης» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του περιβάλλοντος Αχτσιόγλου, «στη σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους».

Προσθέτουν ότι «δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνωμοσίας και προσωπικές επιθέσεις».

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Αποχώρησε το μεγαλύτερο μέρος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης - Όλο το κείμενο

«Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι, προδιαγράφοντας το σκηνικό ρήξης της ομάδας Αχτσιόγλου με την Κουμουνδούρου.

Καταλήγουν, δε, λέγοντας ότι «όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», κάτι που προοιωνίζεται τη δημιουργία νέας πολιτικής πρότασης που θα αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση.