Skip to main content

Χαλκιδική: Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος Ποδηλατικός Γύρος Αριστοτέλη (φωτο)

Ο δήμος Αριστοτέλη είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα με την πιστοποίηση «Bike Friendly» από τον οργανισμό NatTour

Ολοκληρώθηκε ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Αριστοτέλη σε μια κυκλική διαδρομή μήκους 80χλμ, που αγκάλιασε αρκετά χωριά του δήμου Αριστοτέλη.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος «ήταν εκείνος που οραματίστηκε και ενίσχυσε έμπρακτα την ένταξη της ποδηλασίας στις θεματικές τουριστικές πολιτικές του δήμου Αριστοτέλη, επιτυγχάνοντας να είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα, με την πιστοποίηση “Bike Friendly” από τον οργανισμό NatTour, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.)».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία, την ΕΠΣΜΑΘ, τον ΠΑΟΚ, και όλους τους αθλητές που ταξίδεψαν μέχρι την Ανατολική Χαλκιδική. Ο δήμος Αριστοτέλη αποτελεί πιστοποιημένο Δήμο “Bike Friendly” όπου, εδώ και 4 χρόνια, έχει βάλει το ποδήλατο στην ζωή του συνεχίζοντας την ορθοπεταλιά που είχε ξεκίνησε ως όραμα και λίγο αργότερα έγινε πράξη, με την διάνοιξη των ποδηλατικών διαδρομών. Στόχος είναι αυτή η διοργάνωση να καταστεί ένας θεσμός για την ελληνική Ποδηλασία.  Μ` αυτόν τον σκοπό την ξεκινήσαμε το 2018 και παρά το γεγονός ότι η διετής υγειονομική κρίση, που ακολούθησε μας πήγε πίσω, τώρα συνεχίζουμε με νέα ορμή!»

 

 

Ο ποδηλατικός αγώνας, με τη συμμετοχή 80 και πλέον αθλητών ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με την Ανάβαση Ταξιάρχη «Έπαθλο Αριστοτέλη» μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Αρναίας, όπου λίγο νωρίτερα, είχε στηθεί Πίστα δεξιοτεχνίας ΜΤΒ. Η ανάβαση ολοκληρώθηκε με πρώτο Νικητή, τον αθλητή του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ Διονύση Δούζα. Στην 2η θέση τερμάτισε Νίκος Βουκελάτος επίσης από τον Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ και στην 3η θέση της Γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Γιάννης Κυριακίδης αθλητής του Α.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ο οποίος ήταν και ο νικητής της Ανάβασης του 1ου Ποδηλατικού Διημέρου που είχε οργανωθεί το 2018. Τα μετάλλια και το κύπελλο στον πρώτο νικητή της Ατομικής Χρονομέτρησης, έδωσε ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλλιάνος, στον οποίο ο Α.Σ. ΠΑΟΚ μέσω του Προπονητή και Διευθυντή του αγώνα Στέλιου Μαλούση, απένειμε τιμητική πλακέτα, για την υποστήριξη του στην Αγωνιστική Ποδηλασία.

Η 2η μέρα του Γύρου Αριστοτέλη, περιλάμβανε ένα ποτ πουρί αγωνιστικής δράσης, την οποία θα ζήλευαν αρκετές ποδηλατικές διοργανώσεις! Από την Αρναία στην Μεγάλη Παναγία το Γομάτι την Ιερισσό, και από εκεί, στο Στρατώνι, τα Στάγειρα, το Πάρκο του Αριστοτέλη, το Νεοχώρι το Παλαιοχώρι και τέλος την Αρναία, που τερμάτισαν τις προσπάθειές τους, όπως και την προηγούμενη μέρα, στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας.

 

 

Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Νίκος Βουκελάτος του Π.Ο ΠΑΤΡΩΝ, με δεύτερο τον Δημήτρη Αντωνιάδη του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, τρίτο τον Γιάννη Κυριακίδη του Α.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, και στην 4η τον Διονύση Δούζα επίσης του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ.
Ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων που πραγματοποίησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μεγάλης Παναγιάς Κωσταντίνος Πασχάλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τροχαίας Αρναίας, κ. Αναστάσιος Καραπαντάς και εκ μέρους του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας, ο κ. Άγγελος Γκαγκάνης, στον οποίο ο Α.Σ. ΠΑΟΚ απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη συνεισφορά του στην αγωνιστική ποδηλασία.

Εκτός του δήμου Αριστοτέλη, τη διοργάνωση υποστήριξαν ενεργά ο ΑΣ. ο Συλλόγος Επαγγελματιών Αρναίας, η Hellas Gold ως μέγας χορηγός και ο Συλλόγος Γυναικών Αρναίας. Σημαντική ήταν και η βοήθεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.