Skip to main content

ΟΛΘ: Προειδοποιητική αποχή εργασίας αποφάσισαν οι μεταφορείς των κοντέινερς

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μεταφορών Βορείου Ελλάδος προχωρά σε αποχή εργασίας ζητώντας λύση στο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στα κοντέινερς.

Προειδοποιητική αποχή εργασίας την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου αποφάσισαν τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μεταφορών Βορείου Ελλάδος μετά τη σημερινή διαδικτυακή συνέλευση που είχαν με κύριο θέμα την επίλυση των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εταιρείες και οι εργαζόμενοί τους σε σχέση με την ΟΛΘ ΑΕ.

Η αποχή αφορά όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τις 07:00 μέχρι τις 22:00, ενώ τα μέλη του Συνδέσμου επιφυλάσσονται για περαιτέρω μαζικές κινητοποιήσεις «σε περίπτωση αδιαφορίας ή μη αλλαγή πλεύσης».

Όπως έγραψε το πρωί η Voria.gr, ο ΣΕΜΒΕ ζητεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των πολύωρων καθυστερήσεων, που, όπως καταγγέλλει, υπάρχει στην παράδοση και παραλαβή των κοντέινερς στο λιμάνι με μεγάλο κίνδυνο επαγγελματικής ασυνέπειας και σημαντικό ενδεχόμενο πολλά φορτία Container εξαγωγής να μην μπουν στα πλοία στην ώρα τους. Στο τραπέζι βρέθηκε μέχρι και ο αποκλεισμός της πύλης 16 της ΟΛΘ ΑΕ, δηλαδή του βασικού σημείου εισόδου και εξόδου των φορτηγών με κοντέινερς, αρχικά για λίγες ώρες και αργότερα για περισσότερο. 

Εξάλλου, προσπαθώντας να επιλυθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζαν, ο ΣΕΜΒΕ έστειλε επιστολή προς τη διοίκηση της ΟΛΘ στις 2 Νοεμβρίου κωδικοποιώντας τις τέσσερις αιτίες των καθυστερήσεων.

Διαβάστε εδώ: ΟΛΘ: Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους μεταφορείς

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα από το ρεπορτάζ της Voria.gr και την απόφαση που πήραν οι μεταφορείς, η διοίκηση του Λιμανιού τούς κάλεσε σε συνάντηση την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Συνδέσμου:
 
«Αγαπητοί συνεργάτες,  

Ελπίζουμε να είστε όλοι σας υγιείς και ασφαλείς.

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιστολών, πραγματοποιήθηκε σήμερα «e-συνάντηση» με τα μέλη του ΣΕΜΒΕ για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι μας σε σχέση με τις αβάσταχτες και αδικαιολόγητες πλέον καθυστερήσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς η κατάσταση στο λιμάνι Θεσσαλονίκης από ότι γνωρίζετε παραμένει ίδια και τα φαινόμενα καθυστερήσεων είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητα μας.

Μετά την σημερινή «συνάντηση» των μελών μας που αντιπροσωπεύουν κοντά στα 400 ΦΔΧ καταλήξαμε σε μια Προειδοποιητική ΑΠΟΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των φορτηγών αυτοκινήτων των επιχειρήσεων μας την ερχόμενη Τρίτη 08/12/20 καθόλην την διάρκεια της ημέρας από της 07:00 μέχρι της 22:00 το βράδυ

Παρακαλούμε και σας καλούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες με απώτερο σκοπό την επίλυση των καθυστερήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας και οι εργαζόμενοι μας .
Επιφυλασσόμαστε για περεταίρω μαζικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση αδιαφορίας ή μη αλλαγή πλεύσης

Δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»