Skip to main content

Ομέρ Τσελίκ κατά ΗΠΑ και Ισραήλ: «Είναι δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά;»

Η επίθεση κατά του αμερικανού προέδρου από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

Σφοδρότατη επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και προσωπικά κατά του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

«Με την επίσκεψη του Μπάιντεν (σ.σ. στο Ισραήλ), οι ΗΠΑ έχουν έλθει στο επίκεντρο της προσοχής. Πυροδοτούν τις συγκρούσεις, δεν υπακούουν σε κανέναν κανόνα. Η θρησκευτική αναφορά του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών ήταν μια κοντόφθαλμη σκέψης. Αν και άλλοι υπουργοί που κάνουν επισκέψεις εκφράζουν τη θρησκευτική τους τοποθέτηση, πώς θα παράγουμε λύση; Οι ΗΠΑ δεν έχουν μια προοπτικής λύσης μέχρι στιγμής» ανέφερε.

«Όταν οι δυτικές χώρες προσεγγίζουν αυτό το ζήτημα, λένε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Φυσικά, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά δεν μπορούν να εξαλείψουν το δικαίωμα στη ζωή των κατοίκων της Γάζας. Είναι δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά;» αναρωτήθηκε, ενώ για τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας τόνισε:

«Λέγεται ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε χθες και χτύπησε το νοσοκομείο εκτοξεύτηκε από τη Χαμάς. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει επίσης ότι δεν ήταν το Ισραήλ αλλά κάποιος άλλος. Υιοθέτησε τις επιθέσεις αυτές με απάνθρωπες λέξεις και στη συνέχεια τις διέγραψε. Όσο μιλάμε για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όσοι παραμένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτές τις επιθέσεις θα μνημονεύονται ως μέρος αυτών των ενεργειών».

Τέλος, αναφέρθηκε στη στάση που κρατάει η Τουρκία στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς τονίζοντας πως «κανείς δεν έχει την εξουσία να μας αναγκάσει να επιλέξουμε πλευρά. Δεν υπάρχει καμία εξουσία στη γη που να μας αναγκάσει να επιλέξουμε πλευρά. Η Δημοκρατία της Τουρκίας λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις. Η πλευρά του προέδρου μας και της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπέρ μιας δίκαιης ειρήνης. Είμαστε κατά της μαζικής δολοφονίας ανθρώπων και των επιθέσεων σε νοσοκομεία. Αυτοί που λένε να διαλέξετε την πλευρά σας θα πρέπει να κάνουν αποφασίσουν ποια είναι η δική τους πλευρά».

Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να λειτουργήσει η διπλωματία, διαφορετικά δεν θα υπάρξουν νικητές, κατέληξε.

Πηγή: ertnews.gr