Skip to main content

Ονόματα έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 στη Θεσσαλονίκη

Οι άνθρωποι της ενημέρωσης που έπεσαν στο τραπέζι για δήμους της Θεσσαλονίκης, η υποψηφιότητα για την ΠΚΜ και ο Χρίστος Βλαχοκώστας.

-Μαθαίνω ότι πολλές νέες προτάσεις πέφτουν στα πηγαδάκια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον επόμενο υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Ο κ. Χρήστος Γιαννούλης έχει δηλώσει και επισήμως ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου την περιφέρεια, ενώ το ίδιο προσανατολίζεται να κάνει (παρότι δεν το έχει ανακοινώσει επισήμως) η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Έτσι, η ονοματολογία ήταν επόμενη. Πέραν του ονόματος του κ. Γιάννη Μυλόπουλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης (που και ο ίδιος θα το ήθελε, όπως λέγεται στο κόμμα) ακούγονται και τα ονόματα του κ. Άρη Καζάκου, αλλά και του κ. Άρη Στυλιανού, ενώ εσχάτως έχει πέσει και η πρόταση για έναν λιγότερο κομματικό και πιο κινηματικό υποψήφιο από το χώρο της ενημέρωσης στην πόλη.

-Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η υποψηφιότητα του Άγγελου Τόλκα πάντα παραμένει στο προσκήνιο, μετά όσα είχαν συμβεί στις προηγούμενες εκλογές, ενώ συζητείται και το όνομα του Γιάννη Αμανατίδη, εάν κι εφόσον δεν επιθυμεί ο ίδιος να διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Βουλή ή αν τελικά αποφασιστεί ο περιορισμός θητειών στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον Μάρτιο, που θα του στερούσε το δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.

-Όμως τα νέα πρόσωπα που συζητούνται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο σ' αυτές τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες. Υπάρχουν κι άλλοι δήμοι. Όπως για παράδειγμα του Παύλου Μελά, για τον οποίο συζητείται επίσης φρέσκο και νέο πρόσωπο από το χώρο της ενημέρωσης. Εν όψει 2023 στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται αυτοδιοικητικά τουλάχιστον να επενδύουν σε δημοσιογράφους ή ανθρώπους της ενημέρωσης, που δεν είναι κατ' ανάγκη μέλη του κόμματος, πλην όμως έχουν αναγνωρισιμότητα. Το πρώτο που πρέπει να περιμένουμε να δούμε είναι εάν το κόμμα τελικά θα αποδεχτεί αυτές τις υποψηφιότητες (ειδικά οι πιο έμπειροι στην αυτοδιοίκηση που περιμένουν τη σειρά τους...) και ακολούθως εάν αυτές θα μπορέσουν να περπατήσουν εκλογικά.

-"Αειφορική Διαχείριση και Κυκλική Οικονομία" είναι ο τίτλος του βιβλίου του Χρίστου Βλαχοκώστα, πρώην αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα και γνωστού "γαλάζιου" στελέχους στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Το όνομα του κ. Βλαχοκώστα κρατήστε το γιατί ακούμε ότι είναι στη "στενή" λίστα των διαδόχων του Τάσου Σπηλιόπουλου στην προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης. Αν και ο ίδιος ο κ. Σπηλιόπουλος πάντως επιμένει πως τα κλειδιά του... μαγαζιού είναι στη διάθεση του επόμενου ανά πάσα στιγμή, μάλλον δύσκολα θα τον κουνήσουν από το γραφείο του στη Μιχαήλ Καλού 6.