Skip to main content

Οργή ΥΠΕΞ: Εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου στον Τζιτζικώστα

Η Αθήνα καλεί τις τουρκικές αρχές να δώσουν «άμεσα εξηγήσεις» και τις καλούν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά

Οργισμένη ανακοίνωση για την κράτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στο λιμάνι της Σμύρνης, στην Τουρκία, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Αθήνα καλεί τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δώσουν «άμεσα εξηγήσεις» και ζητεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζιτζικώστας ενημέρωσε Μητσοτάκη, Δένδια και ΕΕ για την παράνομη κράτηση στην Τουρκία

Παράλληλα σημειώνει ότι η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

»Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

»Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».