Skip to main content

Οργή στον μπασκετικό Ηρακλή για το λουκέτο στο ΔΑΚ Ευόσμου πριν τον αγώνα με τον Αίαντα

Οι κυανόλευκοι ζητούν την ενεργοποίηση του άρθρου 19 παρ. 6 και 7 της Προκήρυξης του πρωταθλήματος, που προβλέπει αλλαγή έδρας

Έντονη είναι η ενόχληση στον μπασκετικό Γηραιό μετά την απόφαση του Αίαντα να κλείσει την πρόσβαση στους θεατές στο κλειστό του Ευόσμου ενόψει του αγώνα τον δύο ομάδων για την 23η αγωνιστική της Elite League.

Με τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου να επισημαίνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την απόφαση του Αίαντα, ο Γ.Σ. Ηρακλής προχώρησε σε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΟΚ για την απόφαση αυτή, με δεδομένο ότι ήδη έχουν διεξαχθεί 11 αναμετρήσεις στο ΔΑΚ Ευόσμου, παρουσία θεατών.

Παράλληλα, οι κυανόλευκοι ζητούν την ενεργοποίηση του άρθρου 19 παρ. 6 και 7 της Προκήρυξης του πρωταθλήματος, που προβλέπει αλλαγή έδρας, του αγώνα Αίας – Ηρακλής, προτείνοντας το αδειοδοτημένο Ιβανώφειο. Στην επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία κοινοποιήθηκε -μεταξύ άλλων- και στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, γίνεται αναφορά και στην διαφορετική αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Σύλλογος από τις αστυνομικές δυνάμεις σε σχέση με άλλες ομάδες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω υβριστικών συνθημάτων, στο οποίο οι αστυνομικοί ζήτησαν την αποχώρηση μέλους του Δ.Σ. του Γ.Σ. Ηρακλής και μία συγγενή αθλητή, διότι επιτρέπονταν 40 φίλαθλοι και ήταν συνολικά 42!

Και την ίδια στιγμή, στο ΔΑΚ Ευόσμου, διεξάγονται από την αρχή της χρονιάς αγώνες χωρίς άδεια, με την παρουσία εκατοντάδων θεατών.