Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΕΚΤΟΣ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ - ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Η Συντεχνία Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης αναφέρει πως η απόφαση της Κομισιόν εξαιρεί πληθώρα εκπροσώπων του κλάδου από δράση ενίσχυσης.

Την έντονη αντίδραση της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξαίρεση πληθώρας εκπροσώπων του κλάδου από τη δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία».

Η απόφαση, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Συντεχνίας, αφορά ζαχαροπλάστες με ΚΑΔ 1082: Παραγωγή κακάου, σοκολάτας, ζαχαρωτών, οι οποίοι αν και είχαν ενταχθεί σε όλα τα προηγούμενα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων από την πανδημία, απουσιάζουν από τη λίστα των δικαιούχων της συγκεκριμένης δράσης.

«Αιτία η άποψη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία είχαν σταλεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλοι οι ΚΑΔ που περιλαμβάνονταν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία καθόρισε τους πληττόμενους κλάδους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή της ΠΚΜ προς τη Συντεχνία Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης «γνώμη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να αφαιρεθούν οι ΚΑΔ που είναι πιθανόν να εμπλέκουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή».

 «Η γνώμη προϋποθέτει και γνώση» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Συντεχνίας και β’ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας πως «θα έπρεπε κάποιος να εξηγήσει στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως «στην Ελλάδα ούτε φυτείες κακάο διαθέτουμε, ούτε οι ζαχαροπλάστες ανήκουν στην πρωτογενή παραγωγή».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει πως η εξαίρεση ζαχαροπλαστείων από τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση, συνιστά άνιση μεταχείριση και πως το λάθος που έγινε, θα πρέπει να διορθωθεί, κάτι στο οποίο θα επιμείνει η Συντεχνία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ