Skip to main content

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σέιχ Σου-«Οι περισσότερες πυρκαγιές είναι από ανθρώπινο χέρι»

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Σέιχ Σου - Τι δήλωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, εθελοντών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σέιχ Σου πίσω από το Θέατρο Γής.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν πολλές πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες έδωσαν μάχη προκειμένου η φωτιά να μην περάσει πάνω από τον περιφερειακό και να περιοριστεί στο κομμάτι πάνω από το Θέατρο Γης.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Σέιχ Σου στο ύψος της Τριανδρίας - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα (vid)

«Αμέσως ρίχτηκαν στη μάχη», δήλωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος, Μάριος Αποστολίδης, αναφέροντας ότι πρώτος στόχος ήταν η φωτιά να μη περάσει τον περιφερειακό δρόμο.

«Το πετύχαμε γρήγορα, οριοθετήθηκε γρήγορα η πυρκαγιά. Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς βρέθηκαν εδώ, όπως και εθελοντές. Έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Παρότι ο καιρός είναι συννεφιασμένος, με δείκτη επικινδυνότητας 2, βλέπετε ότι οι πυρκαγιές δεν κοιτάζουν δείκτες. Θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συνεχίσουν για το επόμενο διάστημα, να μην ανάβουν για κανέναν λόγο φωτιά στην ύπαιθρο» σημείωσε.

«Έχουμε ξαναπεί ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προέρχονται από ανθρώπινο χέρι», είπε ακόμη, συμπληρώνοντας πως η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη και ότι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο, ως είθισται, για τουλάχιστον 48 ώρες.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που βρέθηκε στο σημείο επισήμανε ότι η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά κοντά στο Θέατρο Γης και ανέβηκε προς τα επάνω ωστόσο περιορίστηκε σε αυτό το κομμάτι. Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας με αποτέλεσμα η φωτιά να περιοριστεί γρήγορα και να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ζημιά. Τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να υπάρχει διαρκής ετοιμότητα όλο το χρόνο για να προστατεύεται ο πνεύμονας της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο επίσης βρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Μπάμπης Στεργιάδης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 17 οχήματα, 75 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από αυτές 3 της ΕΜΟΔΕ, εναέρια μέσα, ένα έρικσον, δυο καναντέρ, υδροφόρες του Δήμου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.