Skip to main content

Ορίστηκε η διοίκηση πρωτοδικείου για τα Λουτρά Λαγκαδά

Η λύση της διοίκησης πρωτοδικείου προτάθηκε μετά την άρνηση των δημοτικών συμβούλων να συμμετέχουν στο δ.σ. υπό τον φόβο δικαστικών περιπετειών.

Οριστικοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου η διοίκηση πρωτοδικείου της Δημοτικής Επιχείρησης των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά.

Η διοίκηση του δήμου προχώρησε στη συγκεκριμένη λύση μετά την άρνηση των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του δήμο να αναλάβουν θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης καθώς η οριακή οικονομική κατάσταση των Λουτρών ενδεχομένως να οδηγούσε σε δικαστικές περιπέτειες τα μέλη του νέου δ.σ.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά που έγινε για το θέμα των Λουτρών τον περασμένο Νοέμβριο ο δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης προχώρησε στη λύση της διοίκηση πρωτοδικείων αφού παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης την τελευταία 25ετία, τονίζοντας πως πρόκειται για μια ζημιογόνα ιστορία για τον δήμο.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του lagadasnet, στην 25ετία μόνο για 7 έτη η επιχείρηση είχε κερδοφορία, και αυτή μικρή, ενώ τα υπόλοιπα χρόνια μόνο ζημίες.

Οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονται σε 2.950.000 ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της επιχείρησης προς τρίτους φτάνουν το ποσό των 880.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 690.000 ευρώ είναι σε ρύθμιση. Χαρακτηριστική είναι η χρονιά 2013 όπου η επιχείρηση είχε ζημίες ύψους 1,2 εκ. ευρώ, ενώ το 2018 είχε κέρδη μόλις 7.105 ευρω.

Παράλληλα, ο κ. Ταχματζίδης ανέφερε πως σήμερα από τα Λουτρά Λαγκαδά έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του αναψυκτηρίου και της πισίνας, υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές που δεν νομιμοποιήθηκαν ποτέ, ενώ το μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης απαριθμεί μόλις τρία άτομα.

Η νέα διοίκηση και το μέλλον

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου η νέα διοίκησ αποτελείται από τους:

1. Χρήστο Βάγιο, Απόστρατο Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, απόφοιτο ΣΑΣ Οικονομικού, με θητεία Διευθυντή Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στον Ελληνικό Στρατό, Στρατιωτικός Ακόλουθος σε Ελληνικές Πρεσβείες και απόλυτα εξειδικευμένες γνώσεις για την άσκηση των απαιτούμενων καθηκόντων.

2. Ιωάννα Νασιώκα, Πολιτικό Μηχανικό, με άριστη γνώση σε θέματα αδειοδοτήσεων και τεχνικών μελετών ακινήτων.

3. Χρήστος Μανταρτζίδης, Οικονομολόγο-Διεθνολόγο.

4. Κωνσταντίνο Παντελίδη, Οικονομολόγο, με Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση, στέλεχος του Τραπεζικού Τομέα με διακρίσεις στις προτάσεις και εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

5. Ανέστης Γουρτζιλίδης, με Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και πιστοποιημένες γνώσεις στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού και στο Μάρκετινγκ.

6. Χρυσούλα Κόλτσιου, απόφοιτο ΙΕΚ του τμήματος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων.

7. Ανέστης Αϊβατζίδης, οδηγό ΟΑΣΘ.

8. Ευάγγελος Αθανασιάδης, Ομοσπονδιακό Θηροφύλακας.

9. Γεώργιος Ροφαλίκος, επιχειρηματία και Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κοινότητας Ασσήρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο στόχος της διοίκησης Ταχματζίδη είναι η ανεύρεση επενδυτών και ιδιωτικών κεφαλαίων που θα δώσουν ζωή όχι μόνο στα Λουτρά Λαγκαδά, αλλά και στο σύνολο του δήμου μέσω της κατασκευής και λειτουργίας κέντρων ιαματικής ιατρικής, αθλητικών κέντρων κ.α. «Θα αναζητήσουμε ιδιωτικά κεφάλαια μέσα από διεθνή διαγωνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.