Skip to main content

Αναβολή για σήμερα στο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά τα επεισόδια

Η καθοριστική σύσκεψη μεταξύ του προέδρου της CONMEBOL και των προέδρων των δύο φιναλίστ οδήγησε τελικά στην αναβολή του αγώνα.

Ο δεύτερος τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες, με αντιπάλους τις δύο μεγάλες ομάδες του Μπουένος Άιρες Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, ένας αγώνας που περίμεναν με αγωνία να παρακολουθήσουν εκατομμύρια φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη, δεν ξεκίνησε ποτέ.

Αιτία; Τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Ρίβερ οι οποίοι έριξαν πέτρες και σπρέι πιπεριού στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της Μπόκα στο γήπεδο και είχε ως αποτέλεσμα πέρα από τα σπασμένα τζάμια τον τραυματισμό πέντε παικτών των φιλοξενούμενων, δύο εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, από τη στιγμή που το ρημαγμένο λεωφορείο έφτασε στο γήπεδο (μάλιστα ο οδηγός του αποκάλυψε ότι λιποθύμησε μετά την επίθεση και το τιμόνι πήρε ο αντιπρόεδρος της Μπόκα ο οποίος το οδήγησε ως το γήπεδο) ζήσαμε ένα θρίλερ διάρκειας πολλών ωρών με την Ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL) να προκαλεί τη γενική κατακραυγή με την εμμονή της να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας, παρόλο που υπήρχαν τραυματισμένοι ποδοσφαιριστές στο νοσοκομείο.

Μάλιστα οι επίσημοι γιατροί που είχε ορίσει η CONMEBOL δήλωναν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αναβολής, την ίδια ώρα που η διοίκηση της Ρίβερ αλλά και ο προπονητής της ομάδας Μαρσέλο Γκαγιάρδο συμφωνούσαν με τους ανθρώπους της Μπόκα ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας… Φήμες ήθελαν και την FIFA, της οποίας ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να παρακολουθήσει την σπουδαία αναμέτρηση, να πιέζει για την τέλεση της αναμέτρησης (προφανώς γιατί στις αρχές του μήνες ακολουθεί το Παγκόσμιο Συλλόγων στο οποίο θα μετάσχει ο νικητής και πιθανή καθυστέρηση θα τινάξει το τουρνουά στον αέρα) και η CONMEBOL ενημέρωσε ότι αντί για τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) που ήταν η αρχική ώρα έναρξης, ο τελικός θα ξεκινούσε στις 00:30.

Η διοίκηση της Μπόκα όμως επέμενε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αγωνιστεί ενόσω αθλητές ήταν στο νοσοκομείο και λίγα λεπτά μετά τις 23:30 πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη μεταξύ του προέδρου της CONMEBOL και των προέδρων των δύο φιναλίστ. Και την ώρα που οι ποδοσφαιριστές ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν ζέσταμα (με πιθανή ώρα έναρξης τη 01:30) επικράτησε η λογική κι ο τελικός αναβλήθηκε για το βράδυ της Κυριακής.