Skip to main content

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού

Τα νέα τους καθήκοντα αναλαμβάνουν κυβερνητικά στελέχη στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο Παύλος Μαρινάκης για τον μίνι ανασχηματισμό με επίκεντρο τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια.

Η ορκωμοσία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς να συνοδεύονται από συνεργάτες και οικογένειές τους, χοροστατούντος του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Ιωάννη Καραμούζη.

Image

Αμέσως μετά τον θρησκευτικό όρκο, τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν το πρωτόκολλο διορισμού τους και χαιρέτισαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία των οποίων έγινε η τελετή.

Image

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει (για πέμπτη φορά) στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου με υφυπουργό τον Ανδρέα Νικολακόπουλο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακινήθηκε στο υπουργείο Υγείας, ενώ η Δόμνα Μιχαηλίδου αναβαθμίζεται ως υπουργός Εργασίας. Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Ιωάννα Λυτρίβη και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Image