Skip to main content

Παγώνη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση φέτος, όχι μαθητικές

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε για τις μαθητικές παρελάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τα νέα μέτρα βραδινών εξόδων που ισχύουν από σήμερα

Κατά των φετινών μαθητικών παρελάσεων για την 28 Οκτωβρίου τάχθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, καθώς αυτές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην καταπολέμηση της covid-19 και σημαντική διάδοση του ιού, δεδομένου ότι θα είναι δύσκολοι και οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων.

Αναλυτικότερα, η κ. Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha δήλωσε κατά των μαθητικών παρελάσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς «κόσμος δεν πρέπει να υπάρχει, αλλά πώς θα πεις στην μητέρα να μη πάει να δει το παιδί της;». Η ίδια προτείνει να γίνει μόνο στρατιωτική παρέλαση και όχι παρέλαση με μαθητές, γιατί θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και εκεί δεν θα υπάρχει έλεγχος ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι. «Η κινητικότητα σημαίνει αύξηση των κρουσμάτων», σημείωσε.

Παράλληλα, αναφορικά με τα μέτρα για τις βραδινές εξόδους, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «απόψε που όλοι ετοιμάζονται για έξοδο, θέλει μεγάλη προσοχή, υπευθυνότητα και πολλούς ελέγχους».

Η κ. Παγώνη διευκρίνισε προσθέτοντας ότι «αν μπουν ανεμβολίαστοι στα καταστήματα, θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που σημαίνει πάρα πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στον έλεγχο και να γίνονται με μεγάλη σοβαρότητα».

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι «είδαμε σήμερα πάρα πολλά παιδιά που νοσούν. Στα τέσσερα κρούσματα, το ένα είναι παιδί. Χρειάζεται κι εκεί μεγάλη προσοχή».