Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

Στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ συμμετείχαν σήμερα οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συμμετείχαν σήμερα στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως στην αίθουσα ΣΑΓΕ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε, βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το χρονοδιάγραμμα αποχωρήσεως συμμαχικών δυνάμεων από τη χώρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει η οργανωμένη αποχώρηση των συμμαχικών δυνάμεων, κατά τρόπο που θα διασφαλίζει την ασφάλειά τους, έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως. Τόνισε επίσης, τη σημασία να συνεχιστεί η δέσμευση του ΝΑΤΟ, εφ' όσον τούτο απαιτηθεί, για τη σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

Ανέδειξε τη σημασία διπλωματικών πρωτοβουλιών ώστε να μην καταστεί το Αφγανιστάν κρησφύγετο τρομοκρατών, γεγονός που θα προκαλέσει μεταναστευτικές ροές προς τη Δύση και θα ανατρέψει την πρόοδο που σημειώθηκε στη δημιουργία θεσμών.

Ακολούθως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επίγνωση του διακυβεύματος στο Αφγανιστάν και θα συμμετάσχει εποικοδομητικά σε συζητήσεις που θα αφορούν στον μελλοντικό ρόλο που θα έχει το ΝΑΤΟ στη χώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ