Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι εργαζόμενοι ως διανομείς την Τετάρτη 10 Μαρτίου - Τι διεκδικούν

Κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ) για να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας οργανώνουν την Τετάρτη 10 Μαρτίου οι εργαζόμενοι ως διανομείς, στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας δράσης.

Απαιτούν:

- Αυστηρούς ελέγχους και ποινές σε εργοδότες που παραβιάζουν τα εργατικά τους δικαιώματα (πλήρης ασφάλιση, πληρωμή προσαυξήσεων νυχτερινών, αργιών, Κυριακών, Δώρων, επιδομάτων).

- Εφαρμογή του νόμου 4611/2019, άρθρα 55-56 (πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση/συντήρηση μηχανής, παροχή των μέσων ατομικής προστασίας).

Διεκδικούν:

- Αυστηρό νομικό πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).

- Άμεση έκδοση της εγκυκλίου για τη μόνιμη δήλωση των πινακίδων/μοτοσικλετών στο Π.Σ. «Εργάνη».

- Θεσμοθέτηση συγκεκριμένης διάταξης αποζημίωσης καυσίμων.

- Τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. που απορρέουν από αμέλεια παροχής των μέσων ατομικής προστασίας και του άρθρου 56 να βαραίνουν ποινικά και χρηματικά των εργοδότη.

- Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

- Υποχρεωτική κλαδική Σ.Σ.Ε. στον Επισιτισμό που να αφορά και τους διανομείς.

- Δωρεάν τεστ για τον COVID-19. Γενναία ενίσχυσή του Συστήματος Υγείας.

«Τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που παράνομα δεν τους κατέβαλλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις κτλ. Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου 4611/2019 που αφορά τους διανομείς για μερικά από τα δίκαια αιτήματά μας (παροχή μέσων ατομικής προστασίας, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση και συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης κτλ.). Όχι άλλοι νεκροί συνάδελφοι! Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! Ο αγώνας συνεχίζεται…» δηλώνει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ