Skip to main content

Πανεπιστήμιο Γκαίτε: Έρευνα για την ηγεσία στον χώρο εργασίας

Εμπειρική έρευνα για ζητήματα σχετικά με τον εργαζόμενο και τον ηγέτη/προϊστάμενο από το Τμήμα Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Γκαίτε.

Εμπειρική έρευνα σχετικά με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον εργαζόμενο και τον ηγέτη/προϊστάμενο διεξάγει το Τμήμα Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Γκαίτε, σε συνεργασία με επιστήμονες από διάφορες χώρες.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, την έρευνα επιμελούνται ο διδάκτωρ Εργασιακής Ψυχολογίας, κ. Γιάννης Μάρκοβιτς (i.markovits@yahoo.com) και η Δρ. Όλγα Επιτροπάκη, καθηγήτρια Μάνατζμεντ στο Durham University (olga.epitropaki2@durham.ac.uk).

Η έρευνα είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Το Πανεπιστήμιο Γκαίτε παραθέτει επίσης κάποια σημαντικά ζητήματα που αφορούν την αξιοποίηση των δεδομένων της έρευνας:

Εθελοντική: Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική. Μπορείτε να σταματήσετε να συμμετέχετε στην έρευνα οποιαδήποτε στιγμή χωρίς πρόβλημα και χωρίς να αναφέρετε τον λόγο της απόφασής σας. Απλά σταματάτε να συμμετέχετε. Μπορείτε επίσης να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας να αποθηκεύετε τα δεδομένα οποιαδήποτε στιγμή. Απλά χρησιμοποιήστε το «κουτί» σχολίων για να σημειώσετε την επιλογή σας στο τέλος της έρευνας

Προστασία προσωπικών δεδομένων: Η φύση της συλλογής των δεδομένων στην παρούσα έρευνα δεν επιτρέπει οποιοδήποτε σύνδεσμο να υπάρχει μεταξύ των απαντήσεών σας και της προσωπικής σας ταυτότητας – η βάση δεδομένων είναι ανώνυμη. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα σε οποιαδήποτε στιγμή. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο αποθηκεύει και επεξεργάζεται τα δεδομένα ανώνυμα, δεν έχει τη δυνατότητα να διακρίνει ποια από τα δεδομένα είναι τα δικά σας. Παράλληλα, σημειώνει πως εξυπακούεται ότι είναι αδύνατο να διαγράψει τα δικά σας δεδομένα από το σύνολο της βάσης δεδομένων σε μια επόμενη χρονική στιγμή.

Χρησιμοποίηση των ανώνυμων δεδομένων σας: Τα αποτελέσματα και τα δεδομένα από αυτή την έρευνα θα χρησιμοποιηθούν για επιστημονικές δημοσιεύσεις. Αυτό θα γίνει με ανώνυμο τρόπο που σημαίνει ότι κανένα δεδομένο δεν μπορεί να συνδεθεί με συγκεκριμένο άτομο. Σε περίπτωση δημοσίευσης της έρευνας, τα πλήρη ανώνυμα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα σε άλλους ερευνητές μέσω μιας αποθήκης δεδομένων στο διαδίκτυο (μέσω Open Science Framework).