Skip to main content

Πανικός στη Γαλλία με τους κοριούς - Η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο δράσης κατά των εντόμων

Στελέχη των υπουργείων Υγείας, Οικονομίας και Μεταφορών συναντώνται σήμερα Παρασκευή στο γραφείο του πρωθυπουργού για να συντονίσουν ένα σχέδιο δράσης κατά των εντόμων

Σε πανικό βρίσκονται οι Γάλλοι λόγω της μεγάλης εξάπλωσης των κοριών, με τη γαλλική κυβέρνηση να εργάζεται σκληρά για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι κοριοί εμφανίστηκαν και σε σχολείο του Παρισιού σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Ανώτερα στελέχη των υπουργείων Υγείας, Οικονομίας και Μεταφορών συναντώνται σήμερα Παρασκευή στο γραφείο του πρωθυπουργού για να συντονίσουν ένα σχέδιο δράσης κατά των εντόμων.

Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια ακριβή εικόνα του φαινομένου.

Οι εντομολόγοι και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι παρόλο που υπήρξε αναμφισβήτητη αύξηση του πληθυσμού των κοριών - και όχι μόνο στη Γαλλία - πολλές πρόσφατες παρατηρήσεις είναι ψευδείς και υπάρχει κίνδυνος αδικαιολόγητης υστερίας.

Η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί από τον τρόπο με τον οποίο η ιστορία με τους κοριούς έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Οι υπουργοί φοβούνται ότι πλήττεται η εικόνα του Παρισιού και ότι ο τουρισμός μπορεί να υποφέρει, ειδικά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους.

Ο υπουργός Μεταφορών Clément Beaune δήλωσε την Τετάρτη ότι από σχεδόν 50 αναφερθείσες εμφανίσεις κοριών σε τρένα του μετρό και της SNCF, ούτε μία δεν έχει επαληθευτεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εταιρείες καταπολέμησης παρασίτων σε όλη τη Γαλλία ανέφεραν πως οι κλήσεις που έχουν δεχτεί για την αντιμετώπιση των κοριών είναι αυξημένες. Οι ειδικοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι υπάρχει πάντα μια αύξηση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και κάθε χρόνο το κύμα γίνεται μεγαλύτερο.

Κοριοί έχουν επίσης αναφερθεί σε κινηματογράφους, τρένα, νοσοκομεία και σχολεία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενίσχυσαν σε μεγάλο βαθμό το άγχος του κοινού - αν και πολλά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποδεικνύονται ότι αφορούν έντομα που δεν είναι κοριοί.

Πηγή: skai.gr