Skip to main content

Πάνω από 1.000 μαθητές στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (video)

Εκτιμάται ότι στην πορεία η οποία ξεκίνησε από το Λευκό Πύργο συμμετέχουν πάνω από 1.000 άτομα κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετέχουν στο μαθητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι δύο συγκεντρώσεις, που αρχικά ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου και στον Λευκό Πύργο, τελικά μετατράπηκαν σε μία μπροστά στο Λευκό Πύργο. Από εκεί με πορεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ένας έφιππος μαθητής τυλιγμένος με την ελληνική σημαία πέρασαν από τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, το δημαρχιακό μεγάρο Θεσσαλονίκης, το συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης, την Τσιμισκή, την οδό Παύλου Μελά, την Αγίας Σοφίας, την Εγνατία και μέσω της Βενιζέλου κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Κατά την πορεία τους οι μαθητές τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» καθώς και τον εθνικό ύμνο. Κρατούν ελληνικές σημαίες στα χέρια τους και φωνάζουν υβριστικά συνθήματα για την πΓΔΜ και την Τουρκία.

Ένταση σημειώθηκε όταν μετά το τέλος της πορείας ομάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό προκειμένου να πλησιάσει την κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια.