Skip to main content

Παπαϊωάννου: Το «είπα-έκανα» η παρακαταθήκη της τετραετίας μου στο ΑΠΘ

Η ανάρτηση του Νίκου Παπαϊωάννου για την παραίτησή του από τη θέση του πρύτανη στο ΑΠΘ και την υποψηφιότητά του στο Επικρατείας της ΝΔ

Την παραίτησή του από πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε:

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου, σε μια συμβολική πράξη, υπέβαλε την παραίτησή του από πρύτανης αναγνωρίζοντας, όπως σημειώνει, «ένα ακαδημαϊκό, δεοντολογικό, ηθικό ασυμβίβαστο για την παραμονή μου στη θέση, ακόμη κι αν δεν υφίσταται νομικό».

«Με βαθιά ευγνωμοσύνη και μεγάλη συγκίνηση απευθύνθηκα σήμερα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που το 2019 με εξέλεξαν Πρύτανη στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, επιλέγοντας να κάνω έναν απολογισμό των πεπραγμένων έναντι των δεσμεύσεων που είχα αναλάβει απέναντί τους. Το «είπα-έκανα» είναι η παρακαταθήκη μου αυτής της τετραετίας στο ΑΠΘ, ενός σπουδαίου κεφαλαίου στη ζωή μου που με καθόρισε και θα με ακολουθεί για πάντα, θα είναι η πυξίδα μου», τονίζει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Παπαϊωάννου:

«Αποδέχθηκα με χαρά την εξαιρετική τιμή που μου επιφύλαξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, στην ομάδα των ανθρώπων που στην προεκλογική περίοδο θα μιλήσουν για τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και θα επικοινωνήσουν το πρόγραμμα διακυβέρνησης της επόμενης τετραετίας. Δεσμεύομαι πως θα εργαστώ σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη που έδειξε ο Πρωθυπουργός στο πρόσωπό μου.

Στο νέο απαιτητικό ταξίδι που ξεκινά επέλεξα η πρώτη μου πράξη να είναι συμβολική, καθώς σηματοδοτεί την αντίληψή μου για την ενασχόληση με τα κοινά, την αρχή ότι δεν είναι οι θέσεις που προσδίδουν την αξία στους ανθρώπους, αλλά εμείς με τη δύναμη του παραδείγματός μας και με τα έργα μας θωρακίζουμε τους θεσμούς. Υπέβαλα την παραίτησή μου από Πρύτανης του ΑΠΘ, αναγνωρίζοντας ένα ακαδημαϊκό, δεοντολογικό, ηθικό ασυμβίβαστο για την παραμονή μου στη θέση, ακόμη κι αν δεν υφίσταται νομικό.

Με βαθιά ευγνωμοσύνη και μεγάλη συγκίνηση απευθύνθηκα σήμερα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που το 2019 με εξέλεξαν Πρύτανη στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, επιλέγοντας να κάνω έναν απολογισμό των πεπραγμένων έναντι των δεσμεύσεων που είχα αναλάβει απέναντί τους. Το «είπα- έκανα» είναι η παρακαταθήκη μου αυτής της τετραετίας στο ΑΠΘ, ενός σπουδαίου κεφαλαίου στη ζωή μου που με καθόρισε και θα με ακολουθεί για πάντα, θα είναι η πυξίδα μου.

Θέλω και δημόσια να εκφράσω ξεχωριστές ευχαριστίες στην οικογένειά μου, χωρίς την υποστήριξη της οποίας τίποτε δε θα ήταν εφικτό».