Skip to main content

Παπανδρέου: Κακώς δεν επέμενα για το δημοψήφισμα

«Κακώς δεν επέμενα για το δημοψήφισμα. Εμείς σηκώνουμε το μεγάλο πολιτικό βάρος», είπε ο πρώην πρωθυπουργός

Στην περίοδο της διακυβέρνησής του αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε πάνελ του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στο 2011 και την εξαγγελία του για το δημοψήφισμα το οποίο τελικά δεν έγινε είπε: «Κακώς δεν επέμενα για το δημοψήφισμα. Εμείς σηκώνουμε το μεγάλο πολιτικό βάρος».

«Στη χειρότερη στιγμή της Μεταπολίτευσης, το 2009, που έπρεπε να υπάρχει πνεύμα ενότητας, εκεί έζησα τον λαϊκισμό. Άλλοι έλεγαν να σκίσουν τα μνημόνια. Εμείς είπαμε τις αλήθειες. Αν τις είχαμε υπηρετήσει, τα μνημόνια θα ήταν πολύ μικρότερης διάρκειας», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «είχα ζητήσει από τον Καραμανλή να μου πει τα πραγματικά στοιχεία» για την οικονομία.

«Είχα μιλήσει με τον υπεύθυνο για την Ελλάδα στο ΔΝΤ, ινδικής καταγωγής. Και είπε ότι είχαν μιλήσει στον κ. Αλογοσκούφη πως η χώρα θα χρεοκοπήσει. Το 2007, το 2008, ο κ. Αλογοσκούφης ήξερε τι γινόταν. Και βεβαίως ο κ. Παπαθανασίου. Εγώ ενημερώθηκα από τον κ. Προβόπουλο δέκα ημέρες πριν τις εκλογές ότι “δεν πάμε καλά”. Είχα ζητήσει από τον κ. Καραμανλή τα πραγματικά στοιχεία. Δεν μου απάντησε», είπε χαρακτηριστικά.