Skip to main content

Παπαστεργίου: Τι θα ισχύσει για τα διαρκείας και τα εισιτήρια για τα παιδιά στα γήπεδα

Ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις για τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν στα γήπεδα

Σε ερωτήματα τηλεθεατών για τα εισιτήρια διαρκείας και ζητήματα ταυτοποίησης καθώς ανοίγουν τα γήπεδα μίλησε στο Ertnews ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Πλέον αγοράζουμε κανονικά το εισιτήριό μας, όπως το αγοράζαμε από τις πλατφόρμες και από τις ομάδες. Απλώς το εισιτήριο πλέον εισάγεται στο ψηφιακό μας πορτοφόλι (gov. wallet), προκειμένου να ξέρουμε ώρα εισόδου στο γήπεδο ενώ για τα παιδιά κάτω από 15 τα παίρνουμε μαζί μας με διπλό εισιτήριο», διευκρίνισε ο υπουργός.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, το εισιτήριο πλέον εισάγεται στο ψηφιακό μας πορτοφόλι (gov wallet) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και παιδιά πάνω από 15 ετών. «Για τα διαρκείας υπάρχουν οι ομάδες οι οποίες έχουν το 80% των εισιτηρίων, άρα θα ακυρώναμε την ταυτοποίηση, αν τα διαρκείας δεν έμπαιναν μέσα» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά και το λεγόμενο διπλό εισιτήριο, σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε ο υπουργός στη Voria.gr, θα υπάρχει ειδικό πεδίο στο gov.wallet που ο γονέας θα δηλώνει την παρουσία του ανήλικου ή ανήλικων τέκνων που θα τον/τη συνοδεύουν Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές των εισιτηρίων, εάν δηλαδή θα οριστούν τέτοιες ή θα υπάρχει μηδενικό εισιτήριο, θα εξαρτηθούν από την τιμολογιακή πολιτική της κάθε ομάδας.

Διαρκείας

«Κάτι το οποίο ρωτάνε πάρα πολλοί πολίτες είναι αν τελικά το διαρκείας θα το μεταβιβάζουν σε κάποιον τρίτο.  Εναπόκειται στην πολιτική κάθε ομάδας για το αν τελικά θα θελήσει τα διαρκείας να μεταβιβάζονται ή όχι, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως ανέφερε στη Voria για τη μεταβίβαση του εισιτηρίου διαρκείας, θα υπάρχει ένα ακόμη πεδίο στο οποίο ο κάτοχος θα δηλώνει την αποστολή του εισιτηρίου διαρκείας του σε τρίτο πρόσωπο για κάθε αγώνα, προκειμένου να γίνεται η απαραίτητη ταυτοποίηση.

Ο κ. Παπαστεργίου, επιπλέον εξήγησε: «Έχουμε έτοιμη τη νομοθεσία, άρα τα γήπεδα δεν ανοίγουν με τους ίδιους όρους, γιατί το έχω ακούσει πολύ αυτό. Αν ανάψει ένα πυροτέχνημα, ένα βεγγαλικό, μια φωτοβολίδα, πέσει μια κροτίδα, έχουμε αυτοματοποιημένες ποινές. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι που ενώ σε έναν αγώνα ελληνικό ανάβουν καπνογόνα, είναι οι ίδιοι που σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα, ακριβώς επειδή υπήρχε αυτή η αυτοματοποίηση, δεν κάνανε απολύτως τίποτα.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι οι ομάδες ήδη τοποθετούν κάμερες. «Και μιλάμε για πολλές κάμερες σε ένα σύγχρονο γήπεδο. Σήμερα μπορεί να έχει και 200 και 250 κάμερες, ενώ στην προηγούμενη κατάσταση υπήρχαν γήπεδα με 5 και 6 κάμερες, δεν μπορούσαν να καλύψουν όλο το κομμάτι αυτό της ασφάλειας», τόνισε.

Οι νέες προϋποθέσεις εισόδου στα γήπεδα θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.