Skip to main content

Παπαζήσης: Το Novavax δεν θα είναι ένα εμβόλιο–game changer

O αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας μιλά στο efarmako για το νέο εμβόλιο και την επικοινωνιακή διαχείριση των εμβολιασμών

Με ένα όσο το δυνατό πιο απλό και κατανοητό τρόπο ο Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, Δρ Γεώργιος Παπαζήσης δίνει, μιλώντας στο e-farmako, μία εικόνα για το νέο εμβόλιο που θα έρθει σε λίγες μέρες στη χώρα μας για να μπει κι αυτό στη μάχη κατά της Covid -19, βάζοντας κάποια πράγματα στη θέση τους και βοηθώντας να ξεκαθαριστούν παρανοήσεις.

Στη συνέντευξή του όμως αυτή λόγω της προσδοκίας ότι το νέο εμβόλιο ενδεχομένως να οδηγήσει στο να εμβολιαστούν και άτομα που δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, αναφέρεται και σε ένα ακόμη ζήτημα, το θέμα της επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος των εμβολιασμών στη χώρα μας καταθέτοντας πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις.

 ΕΡ:  Στις 21 Φεβρουαρίου αναμένονται στην Ελλάδα οι πρώτες 168.000 δόσεις του νέου εμβολίου ΝΟVAVAX. Πρόσφατα σε εκδήλωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αναφερθήκατε στο εν λόγω εμβόλιο και στη χρησιμότητά του για μία μερίδα ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί επειδή φοβούνται τα νέας τεχνολογίας εμβόλια.

Ήδη έχουν γίνει και γίνονται ρεπορτάζ που αναδεικνύουν τις διαφορές ανάμεσα στο NOVAVAX και τα ήδη κυκλοφορούντα εμβόλια. Αφού μιλήσουμε για τις βασικότερες από αυτές θα ήθελα να μας πείτε λίγα λόγια για εκείνα τα σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα σε σχέση με το νέο αυτό εμβόλιο που περιμένουμε όπως η διάρκεια της κάλυψης που προσφέρει, η λειτουργία του για τα άτομα που ήδη έχουν νοσήσει ή έχουν εμβολιαστεί με άλλα εμβόλια και βέβαια η αποτελεσματικότητα του έναντι άλλων παραλλαγών ανησυχίας, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Omicron.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr