Τρίτη 11 Μαΐου 2021
x

ΠΑΠΠΑΣ: ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ βάλλει κατά της ΝΔ και του ΔΝΤ τονίζοντας πως «είναι εντελώς άχρηστα πράγματα για να επαναφέρουν την επανάκαμψη».

«Με έναν νόμο και για τον ίδιο λόγο θα ακυρωθεί του χρόνου και η μείωση του αφορολόγητου» προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας για την περικοπή ή μη των συντάξεων. «Υφίσταται αρκετός δημοσιονομικός χώρος, και μια ακύρωση του μέτρου δεν μας βγάζει εκτός των συμφωνημένων στόχων περί πρωτογενών πλεονασμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφορικά με τις συντάξεις.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Παππάς βάλλει κατά της ΝΔ και του ΔΝΤ τονίζοντας πως «είναι πράγματα αχρείαστα όταν υπάρχει αισιοδοξία και εντελώς άχρηστα για να επαναφέρουν την επανάκαμψη».

Δηλώνει με βεβαιότητα ότι «υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών», ενώ με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την συνάντηση Ζάεφ - Σπυράκη, ο κ. Παππάς τονίζει πως «τελικά το “ Μακεδονικό” θα καταστεί πικρός καφές για τη ΝΔ και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θυμίζει ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε «γενναία αυτοκριτική για τα λάθη που κάναμε το 2014» και αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις «στην εκπεφρασμένη κατεύθυνση του ανοίγματος και των προοδευτικών συμμαχιών».

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής καταγγέλλει ότι «ήταν για χρόνια δέσμια συμφερόντων που δεν την άφηναν να αναπτύξει τη δυναμική της», διαβεβαιώνει ότι «αργά αλλά σταθερά η δυναμική αυτή ανακτάται», ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «θέλει να τη στραγγαλίσει μέχρι κλεισίματος».

Ο κ. Παππάς δεν παραλείπει, τέλος, να αφήσει αιχμές για τη στάση του ΚΙΝΑΛ έναντι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «κόμμα που αυτοτοποθετείται στην Κεντροαριστερά δεν μπορεί να βάζει κόκκινη γραμμή στον νόμο Κατρούγκαλου και να ανάβει πράσινο φως για το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Αν η κυρία Γεννηματά θεωρεί πιο “ ταιριαστή” τη συστράτευσή της με ένα κράμα ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, ας το πει καθαρά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ