Skip to main content

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Καλαμαριάς από γονείς (φωτο)

Οι γονείς διαμαρτύρονται καθώς οι 71 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα πάνε στο 5ο Λύκειο στην περιοχή του Βότση και όχι στο κοντινό τους, 3ο Λύκειο.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Καλαμαριάς πραγματοποιούν αυτή την ώρα γονείς των μαθητών του 10ου Γυμνασίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, οι οποίοι θα συναντηθούν στη συνέχεια με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη.

Διαμαρτύρονται καθώς, όπως αναφέρουν, οι 71 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου θα κληθούν να πάνε από τη νέα σχολική χρονιά στο 5ο Λύκειο, που βρίσκεται στην περιοχή του Βότση και όχι στο κοντινό τους, 3ο Λύκειο, όπου κανονικά υπάγονται.

Όπως εξήγησε χθες στη Voria.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μελίνα Θεοδοσιάδου η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών, καθώς είναι μεγάλη η απόσταση που θα πρέπει να διανύουν τα παιδιά για να πάνε στο Λύκειο.

Οι γονείς θέλουν να πάρουν δεσμεύσεις από τον δήμαρχο για επίλυση του προβλήματός τους. «Εάν δεν έχουμε κάποια λύση, είμαστε αποφασισμένοι ακόμα και να κατασκηνώσουμε έξω από το δημαρχείο όταν θα τελειώσουν οι εξετάσεις των παιδιών μας», σημείωσε.

Χθες ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης σε ανακοίνωσή του διευκρίνισε πως η κατανομή του μαθητικού δυναμικού είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσθεσε πως η αξιοποίηση αιθουσών σε άλλο κτήριο, ώστε να φιλοξενήσουν κάποιους μαθητές, πρέπει να είναι πρόταση της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να έχει την τελική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (δείτε εδώ).