Skip to main content

Παρεμβάσεις 1,5 εκατ. ευρώ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καστοριάς

Ποιες είναι οι εργασίες που αναμένεται να γίνουν στο κτήριο

Σε ένα σύγχρονο κέντρο αθλητισμού μετατρέπεται ήδη το Κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς, το οποίο μετά τη στατική αποκατάσταση που έχει ήδη ολοκληρωθεί και την ενεργειακή του αναβάθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ήρθε η ώρα να αποκτήσει και νέο ξύλινο δάπεδο. Τη σχετική σύμβαση για την αντικατάσταση του παρκέ, που θα προχωρήσει παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμιση και θα προσδώσει στο γυμναστήριο μια νέα εικόνα, αισθητική αναβάθμιση και κυρίως λειτουργικότητα και ασφάλεια για όλες τις ομάδες και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται εκεί, υπέγραψαν ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση του δήμου.

«Με τις εργασίες και τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς, ύψους άνω των 1,5 εκατ. ευρώ, οι αθλητές μας, αλλά και το φίλαθλο κοινό θα μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν και να χαρούν ένα λειτουργικό, ασφαλές και αναβαθμισμένο γυμναστήριο και παράλληλα ο δήμος μας θα μπορεί να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς και με ασφάλεια, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις», επισημαίνει ο δήμαρχος Καστοριάς.

Το έργο της αντικατάστασης του παρκέ περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων αποξήλωση του υφιστάμενου ξύλινου δαπέδου, επίστρωση δαπέδου με τρεις στρώσεις τσιμεντοκονίαμα, τριπλή επάλειψη με ασφαλτικό διάλυμα, προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου από δρυ, βερνίκωμα, γραμμογράφηση, τοποθέτηση εξαερισμού περιμετρικά του δαπέδου και σοβατεπιών.

Υπενθυμίζεται ότι με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, στο κτήριο προχωρούν η εξωτερική θερμομόνωση, αντικατάσταση του συνόλου των κουφωμάτων, των συστημάτων θέρμανσης και του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, ενώ και με το νέο ξύλινο δάπεδο, ολοκληρώνεται η μεγάλη παρέμβαση. «Η ολοκλήρωση των εργασιών του Κλειστού Γυμναστηρίου Καστοριάς, θα σημάνει μια νέα εποχή στον τομέα του αθλητισμού για τον δήμο Καστοριάς», σημειώνει ο κ. Κορεντσίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ