Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΕΘ ΣΤΟ ΚΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το ΕΕΘ συντάσσεται με την απόσπαση των αρχαίων και θα ζητήσει την χωρίς άλλη καθυστέρηση ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του μετρό.

Παράσταση στη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα κάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ζητήσει και να παρακαλέσει για την «χωρίς άλλη καθυστέρηση ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του μετρό».

Στο υπόμνημα του ΕΕΘ μεταφέρεται «η αγωνία και η απόγνωση του κόσμου της Αγοράς που επλήγη από τα έργα και γίνεται έκκληση για πρόοδο χωρίς άλλες παλιννωδίες».

«Η μέθοδος της απόσπασης και της επανατοποθέτησης είναι εκτός από αυτήν που εξασφαλίζει την πιο γρήγορη ολοκλήρωση της κατασκευής, συνεπώς και λειτουργίας του μετρό και η πλέον συμφέρουσα για την πόλη, το έργο αλλά και τη διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης», τονίζεται στο υπόμνημα το οποίο έχει ως εξής:
 
«Αξιότιμα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου,

αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε στη σημερινή συνεδρίαση σας για να εκφράσουμε την αγωνία και την απόγνωση του κόσμου της Αγοράς, των χιλιάδων καταστηματαρχών και επαγγελματιών που πλήττονται βάναυσα από τα έργα κατασκευής του μετρό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σας παρακαλούμε να ακούσετε τη φωνή μας. Η αγορά της Θεσσαλονίκης δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις στα έργα. Ήδη χιλιάδες συνάδελφοι μας έχουν πληρώσει με λουκέτα την αδυναμία των αρμοδίων να τηρήσουν το οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα. Χιλιάδες είναι όσοι εξαθλιώθηκαν οικονομικά γιατί τα έργα στην περιοχή της οδού Βενιζέλου καθυστερούν εδώ και πολλά χρόνια.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το μετρό. Από τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις που έχει κάνει με όλους τους αρμοδίους και εμπλεκόμενους φορείς έχει διαμορφώσει την άποψη ότι η μέθοδος της απόσπασης και της επανατοποθέτησης είναι εκτός από αυτήν που εξασφαλίζει την πιο γρήγορη ολοκλήρωση της κατασκευής, συνεπώς και λειτουργίας του μετρό και η πλέον συμφέρουσα για την πόλη, το έργο αλλά και τη διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ