Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Εισαγγελική παρέμβαση κακουργηματικού χαρακτήρα για τα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε δύο κλινικές - Τρεις οι νεκροί από τις υγειονομικές δομές.

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, παρήγγειλε ο εισαγγελέας για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό και καταγράφηκαν τρεις θάνατοι ασθενών.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όσο και για τη δεύτερη κλινική «Κασταλία» στη Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι "όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων

2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο

3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου

4. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων".

Τρεις νεκροί στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Tουλάχιστον 28 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», όπου ασθενής που πήγαινε τακτικά για αιμοκάθαρση βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τα 17 αφορούν ασθενείς και τα υπόλοιπα 11 εργαζόμενους, ενώ η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την εν λόγω κλινική καταγράφονται τελικά τρεις νεκροί, καθώς διαψεύστηκαν οι αρχικές πληροφορίες ότι υπήρχε νεκρός ασθενής στην Κασταλία. Ο ένας εκ των δύο θανόντων κατέληξε το απόγευμα στο ΝΙΜΤΣ όπου είχε διακομισθεί και πρόκειται για 87χρονο με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη. Από την ίδια κλινική, στο ΝΙΜΤΣ έχει διακομισθεί και μία 90χρονη νεφροπαθής, αιμοκαθαρόμενη.

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε κλινική στο Περιστέρι με 28 κρούσματα

Την ίδια ώρα, σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί και η κλινική «Κασταλία».

Όπως άλλωστε ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, χθες το βράδυ βγήκε 1 κρούσμα θετικό σε δομή με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους. «Έχουν ληφθεί 130 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.

«Κατηγορώ» Τσιόδρα για κρούσματα σε δύο κλινικές - Θα αποδοθούν ευθύνες
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ