Skip to main content

Παρέμβαση Πατουλίδου για το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Τι δήλωσε στη Voria.gr η Βούλα Πατουλίδου για την παρέμβασή της προκειμένου να προστατευθεί ο θεσμός του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Παρέμβαση προκειμένου να προστατευθεί ο θεσμός του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, ο οποίος τέθηκε σε κίνδυνο εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του καφέ μπαρ που υπάρχει στο συγκρότημα της Μονής, κατά τις ώρες των συναυλιών, προαναγγέλει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Μιλώντας στη Voria.gr, με την ιδιότητα της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Μονή Λαζαριστών” η κ. Πατουλίδου τόνισε πως “θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το Φεστιβάλ να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί. Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που χρηματοδοτούμε τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε πάρκο, να επιτρέψουμε την υποβάθμιση ή και τη ματαίωση του Φεστιβάλ”.

Διαβάστε: Χωρίς συναυλίες φέτος το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Η κ. Πατουλίδου σημείωσε ότι μίλησε με εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) ο οποίος, όπως έγραψε η Voria.gr, πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλες τις συναυλίες από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εξ αιτίας του τρόπου λειτουργίας του καφέ μπαρ κατά τις ώρες των εκδηλώσεων. Σε εκείνη την επιστολή με ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου ο ΠΣΔΠΕ, αιτιολογώντας την απόφασή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “το café λειτουργεί εις βάρος των παραγωγών μας, φιλοξενώντας κόσμο και κάνοντας κρατήσεις χωρίς την προμήθεια του απαραίτητου εισιτηρίου στους πελάτες του. Δεν μας ικανοποιεί και δεν μας βρίσκει σύμφωνους η λύση που προτάθηκε το καλοκαίρι 2019 όπου σε κάποιες παραγωγές (όχι σε όλες), ο ιδιοκτήτης του καφέ μετά από εισήγηση προφανώς του φεστιβάλ, κατέβαλε το αντίτιμο των 30 εισιτηρίων”.

“Ζήτησα από τον εκπρόσωπο του ΠΣΔΠΕ να μας δώσουν μια βδομάδα προθεσμία για να ενημερωθώ. Έχω ζητήσει και πήρα όλα τα συμβόλαια για να τα δω. Υπάρχουν κάποια περίεργα πράγματα, αλλά το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με καλή συνεννόηση και συνεργασία, μπορεί να λυθεί. Δηλαδή από τις 365 μέρες, τις 20 μέρες των συναυλιών το καφέ δεν μπορεί να πληρώνει το εισιτήριο όπως κάνουμε όλοι; Θα το κάνουμε έτσι, θα το δούμε. Θα υπάρξει μια πρόταση και μια αντιπρόταση, θα συνεννοηθούμε”, δήλωσε στη Voria.gr η κ. Πατουλίδου.

Η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε επίσης την ενόχλησή της για το γεγονός ότι στο αίτημα του ΠΣΔΠΕ απάντησε ο γενικός διευθυντής της ΑΜΚΕ “Μονή Λαζαριστών”, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το δ.σ. “Απάντησε κάποιος γενικός διευθυντής τον οποίο δεν τον ξέρω καν. Πως απαντάσει αυτός για λογαριασμό του δ.σ.;”, διερωτήθηκε η κ. Πατουλίδου. Σημείωσε ότι το θέμα θα απασχολήσει το δ.σ. το οποίο πρόκειται να συνέλθει την προσεχή εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η κ. Πατουλίδου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε ένα θέμα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του καφέ μπαρ που υπάρχει στο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων το καλοκαίρι. Με την πρόσφατη ιδιότητά μου ως προέδρου του δ.σ. της Μονής Λαζαριστών, θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με τρόπο ικανοποιητικό, νόμιμο και οριστικό στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μέχρι τότε συνιστώ υπομονή και αυτοσυγκράτηση”. Προσθέτει, δε, πως “το αποτύπωμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών είναι δεδομένο και ισχυρό. Αποτελεί ζωτικό πολιτιστικό πνεύμονα που αναδεικνύει τη Δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και όλη την πόλη αποτελώντας πόλο έλξης επισκεπτών Ελλήνων και ξένων. Έχω την πρόθεση –και θα εργαστώ ιδιαίτερα για να επιτύχουμε– το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών να ενισχυθεί και να εξελιχθεί σε κόμβο πολιτισμού της Ευρώπης. Ευελπιστώ μέσα από αξιοποίηση και ανάδειξη στελεχών που αποδεδειγμένα στήριξαν το θεσμό, να πετύχουμε μια δυναμική επανεκκίνηση, με όραμα, σχέδιο και προοπτική”.