Skip to main content

Παρουσίασε το βιβλίο του ο Μπάνε Πρέλεβιτς: «Μέσα από την ήττα ψάχνεις τις απαντήσεις για τη βελτίωσή σου»

Ο εμβληματικός γκαρντ της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ παρουσίασε το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα «Η δύναμη της ήττας»

Το πρώτο συγγραφικό του εγχείρημα, το βιβλίο του με τίτλο «Η δύναμη της ήττας, παρουσίασε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο άλλοτε εμβληματικός γκαρντ, ο οποίος συνέδεσε αγωνιστικά το όνομά του με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο υπηρέτησε ακόμη από διοικητικό, αλλά και προπονητικό πόστο, «σύστησε» το δημιούργημά του, σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε  στο αμφιθέατρο του «Μουσείου Αθλητισμού», έχοντας στο πάνελ μαζί του τον πρώην διεθνή γκαρντ, Νίκο Ζήση, τον πρωταθλητή στίβου ΑμεΑ, Στέλιο Μαλακόπουλο και την Νόπη Εμμανουηλίδου, προσωπική φίλη του.

Μέλη της οικογένειας του Μπάνε Πρέλεβιτς, οι κόρες του ‘Αννα και Τέα, ήταν μεταξύ του κοινού που παρακολούθησε την εκδήλωση. Παρούσα, ακόμη, η αδερφή του, η οποία ταξίδεψε απο τη Σερβία για να είναι στην παρουσίαση, παλιοί συμπαίκτες του, παράγοντες του μπάσκετ, ο διοικητικός επικεφαλής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος.

«Η εμπειρία των ετών έδωσε τον τίτλο στο βιβλίο. Η ήττα είναι μια παρεξηγημένη εμπειρία. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι μέσα από την ήττα, το «σκοτάδι» στο οποίο σε βάζει, βρίσκεις τη δύναμη σου, το κουράγιο σου και δημιουργείς τον χαρακτήρα σου. Δε γεννιέται ο δυνατός μέσα από τη νίκη. Μέσα από την ήττα ψάχνεις τις απαντήσεις για τη βελτίωσή σου. Ο δρόμος της αυτοβελτίωσης είναι διαρκής , δεν έχει τελειωμό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της εκδήλωσής, ο Μπάνε Πρέλεβιτς.

«Είναι χαρά και τιμή να είμαι εδώ. Για να μάθεις να κερδίζεις πρέπει πρώτα να μάθεις να χάνεις. Δεν είμαι φαν το βιβλίου γενικά, διάβασα το βιβλίο του Μπάνε σε δύο μέρες. Με συνεπήρε το βιβλίο με τον Μπάνε, είναι υπέροχο, σε βελτιώνει σαν άνθρωπο. Τελειώνοντάς το αισθάνθηκα όμορφα, αισθάνθηκα ότι κέρδισα. Ο Μπάνε έχει προσφέρει στο μπάσκετ, αλλά με το βιβλίο του περνάει όμορφο μήνυμα. Μας κάνει να μάθουμε πως μέσα από δύσκολες στιγμές, τελικά, ανοίγει ο δρόμος για να πετύχουμε στη ζωή μας», τόνισε ο Νίκος Ζήσης.

«Μετά την ενηλικίωσή μου, έχω ηττηθεί περισσότερες φορές από όσες έχω κερδίσει. Με το βιβλίο του Μπάνε ταυτίστηκα! Το διάβασα σε μια μέρα. Ο καθένας μας μπορεί να μάθει και να βελτιωθεί από τις μέρες που δεν πάνε καλά! Τρομερά ωφέλιμο είναι να έχει κανείς το βιβλίο του Μπάνε στα χέρια του. Ο Μπάνε , στην πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου, μετά το τροχαίο που είχα και δεν ήξεραν οι γιατροί αν θα τα καταφέρω, ήρθε στο νοσοκομείο και έδωσε αίμα. Στην αθλητική διαδρομή μου ήταν ο πρώτος που με στήριξε. Το πιο σημαντικό , όμως, είναι ότι με τίμησε με τη φιλία του. Κάθε μέρα, ως άνθρωπος, ο Μπάνε επιδιώκει να είναι καλύτερος από χθες», ανέφερε ο Στέλιος Μαλακόπουλος.