Skip to main content

Πέγκας: Πανέτοιμος να αναλάβω μαζί σας τη διοίκηση της Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου για συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία

Κάλεσμα σε όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», Σπύρος Πέγκας.

Ο ίδιος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σας κοιτάζω στα μάτια και σας διαβεβαιώνω ότι είμαι πανέτοιμος να αναλάβω, μαζί σας, τη διοίκηση της πόλης μας, που τη ζω, τη γνωρίζω πολύ καλά και την πονάω, όπως εσείς!».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Σπύρος Πέγκας:

«Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες μου,
Από την οικογένειά μου έμαθα να κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια.
Από τις σπουδές μου έμαθα να αναλύω και να συνθέτω απόψεις.
Από τη θητεία μου, ως αντιδημάρχου του Γιάννη Μπουτάρη, έμαθα να ακούω με προσοχή τους συνδημότες μου, να κάνω έργα και να λύνω προβλήματα.
Από την επιχειρηματική δραστηριότητά μου έμαθα να συναλλάσσομαι τίμια με διαφάνεια και να είμαι αποτελεσματικός.
Κι από τη ζωή μου στη γενέτειρά μου, τη Θεσσαλονίκη, έμαθα να την αγαπώ και να τη νοιάζομαι.
Την Κυριακή θα πάμε στην κάλπη να αναδείξουμε τον νέο δήμαρχό μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Σας κοιτάζω, λοιπόν, στα μάτια και σας διαβεβαιώνω ότι είμαι πανέτοιμος να αναλάβω, μαζί σας, τη διοίκηση της πόλης μας, που τη ζω, τη γνωρίζω πολύ καλά και την πονάω, όπως εσείς!
Και δεν είμαι μόνος μου. Έχω δίπλα μου μια εξαιρετική ομάδα, που συνδυάζει τη φρεσκάδα με την εμπειρία, τη γνώση με το σχέδιο, τον ρεαλισμό με το όραμα.
Έχω μαζί μου τον μέντορά μου, τον Γιάννη Μπουτάρη, που με την πείρα και την νεανική ματιά του αποτελεί πολύτιμο σύμβουλο και συμπαραστάτη μου.
Όλοι αυτοί, και πολλοί ακόμη, είμαστε η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους». Μια πολύχρωμη συμμαχία κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων που φτιάξαμε μαζί και που στηρίζεται από μεγάλο εύρος ανθρώπων και προσωπικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών. Διαθέτουμε το πιο επεξεργασμένο, αξιόπιστο και εφικτό πρόγραμμα και αυτό θα εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα και ευθύνη σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του δήμου μας και σε διαρκή διαβούλευση με εσάς, τους δημότες μας.
Σε αυτή τη δύσκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα προεκλογική περίοδο περπάτησα με τους συνεργάτες μου σ’ ολόκληρη την πόλη και στις γειτονιές της. Είδα τα άλυτα προβλήματα και την κατάντια της πόλης μας λόγω της ανικανότητας και της αδιαφορίας της τωρινής διοίκησης. Ντράπηκα και θύμωσα, όπως όλοι μας, που τα ζούμε καθημερινά!
Θέλω , λοιπόν, να τα αλλάξω όλα! Θέλω να με εμπιστευθείτε και να μου δώσετε τη δύναμη να το κάνω!
Είμαι ένας άνθρωπος της πόλης, χωρίς δεσμεύσεις σε κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Σέβομαι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους σωστούς επιχειρηματίες. Θεωρώ τιμή μου να με στηρίζουν. Δεν δεσμεύομαι, όμως, και δεν απολογούμαι παρά μόνον απέναντι στους δημότες, που θέλω να τους υπηρετήσω κοιτάζοντάς τους στα μάτια και να ανταποκριθώ στις ανάγκες της πόλης και στα προβλήματά των ανθρώπων της.
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται έναν δήμαρχο σοβαρό, αξιόπιστο και ικανό να διοικεί και να «κάνει τη δουλειά». Και υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει! Συναισθάνομαι την ευθύνη και την αποδέχομαι στο ακέραιο!
Σας ζητώ, λοιπόν, να με εμπιστευθείτε και να μου δώσετε τη δυνατότητα να κάνω τη δουλειά ως δήμαρχος της Θεσσαλονίκης! Και, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα σας διαψεύσω. Θα τιμήσω απόλυτα αυτή την εμπιστοσύνη!
Σας καλώ να πάμε όλοι και όλες στην κάλπη την Κυριακή, προκειμένου να αναδείξουμε έναν νέο δήμαρχο. Για να μετρήσει ο λόγος σας για την πόλη μας!Σήμερα με την ψήφο σας και σύντομα με τη συμμετοχή σας στη διοίκηση του δήμου.
Μαζί, να πάμε τη Θεσσαλονίκη ένα βήμα μπροστά!».