Skip to main content

Πελέ: Η Σάντος δεν αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο 10

Αρχικά είχε αποφασιστεί η απόσυρσή της, στη συνέχεια όμως ανακαλύφθηκε συνέντευξη του θρυλικού άσου στην οποία δήλωνε ενάντιος σε αυτή την επιλογή

Η φανέλα με το νούμερο 10 της Σάντος θα παραμείνει διαθέσιμη στους παίκτες της ομάδας, νυν και επόμενους, τουλάχιστον προς το παρόν.

Μετά τον θάνατο του Πελέ, η οικογένεια του Βραζιλιάνου θρύλου είχε ζητήσει από τον σύλλογο να αποσύρει τη φανέλα με τον συγκεκριμένο αριθμό, τον οποίο φόρεσε και συνδέθηκε άρρηκτα μ΄ αυτόν ο «Βασιλιάς».

Ο πρόεδρος της ομάδας από το Σάο Πάολο, Αντρές Ρουέντα, ανταποκρινόμενος στο αίτημα είχε αναστείλει προσωρινά τη χρήση της φανέλας με αυτόν τον αριθμό, εν αναμονή της ψήφισης της απόφασης από το συμβούλιο του συλλόγου.

Όμως, τις τελευταίες ώρες προέκυψε μια συνέντευξη του ίδιου του Πελέ, στην οποία το «μαύρο διαμάντι» δήλωσε ότι είναι κατά της απόσυρσης της φανέλας.

Ως εκ τούτου, σεβόμενος τη θέληση του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο πρόεδρος της Σάντος αποφάσισε να αφήσει στη διάθεση των παικτών την ιστορική φανέλα με το νούμερο 10.