Skip to main content

Το τελευταίο αντίο στον θρυλικό Πελέ, πλήθος κόσμου στους δρόμους - Δείτε live

Το τελευταίο αντίο στον θρυλικό Πελέ, πλήθος κόσμου στους δρόμους - Δείτε live

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει ξανά για να αποχαιρετίσει τον άνθρωπο που έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στο λαοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη.

Τοποθετημένο πάνω σε ένα πυροσβεστικό όχημα και σκεπασμένο με την σημαία της Βραζιλίας και της Santos FC, το φέρετρο με την σορό του Πελέ πέρασε σήμερα μέσα από τους κατάμεστους από κόσμο  δρόμους του Σαο Πάολο, προτού μεταφερθεί στο κοιμητήριο - πολυκατοικία Memorial Necrópole Ecumênica για την ταφή του, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Η νεκρική πομπή πέρασε και από το σημείο που ζει η μητέρα του Πελέ, η 100χρονη Ντόνα Σελέστ, για να μπορέσει να «αποχαιρετήσει» έστω και συμβολικά τον γιο της.

pele

Με την παρουσία του στα γήπεδα και το σπουδαίο του επίτευγμα να γίνει ο μοναδικός που έχει κατακτήσει τρία Μουντιάλ, ο Πελέ βοήθησε τα μέγιστα ώστε το ποδόσφαιρο να πάρει τον τίτλο -όπως και ο ίδιος- του «βασιλιά».

Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (29/12) νικημένος από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και βύθισε στο πένθος τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου και όχι μόνο βρέθηκαν από το πρωί της Δευτέρας (2/1) στο γήπεδο «Vila Belmiro» για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (όπως ήταν το πλήρες όνομά του).

Χιλιάδες κόσμου μπήκαν στη σειρά και υπομονετικά πήραν το μονοπάτι για να δουν μία τελευταία φορά ίσως τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ένα άγγιγμα έμοιαζε το καλύτερο αναμνηστικό. Αρκετοί ήταν επίσης αυτοί που ξενύχτησαν στο πλευρό του και έμειναν μαζί του στο 24ωρο λαϊκό προσκύνημα. Η οικογένεια του Πελέ βρέθηκε εκεί, όπου της συλλυπήθηκε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, ο πρόεδρος της FIFA.

Πλέον, πέντε ημέρες ύστερα από τον θάνατο του σε ηλικία 82 ετών, ήρθε η στιγμή που ο πλανήτης θα δει για τελευταία φορά τον Πελέ.