Skip to main content

Πελώνη για Τσίπρα: Να μην κρύβεται πίσω από την «αλληλεγγύη» που όψιμα θυμήθηκε

Σε δηλώσεις προέβη η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά την κριτική που άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νέο μέτρο του «Freedom Pass»

«Να μην κρύβεται πίσω από την "αλληλεγγύη" που όψιμα θυμήθηκε» ζήτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από δημοσίευση του στην οποία ασκούσε κριτική στo Freedom Pass.

Διαβάστε: Τσίπρας: Εξευτελιστική η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε το Freedom Pass, μία προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών που έχουν κάνει ή θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εντός του 2021. Πρόκειται για ένα μέτρο που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, σκοπό έχει να αποτελέσει κίνητρο για τη νεότερη γενία ώστε να εμβολιαστεί.

Μετά την κριτική του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter για το μέτρο αυτό, η κυβερνητική εκπρόσωπος προέβη σε δήλωση στην οποία ανάφερει:

«Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Χαρακτηρίζει την επιβράβευση των νέων για την υπομονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας “εξαγορά”, επειδή, όπως όλοι θυμούνται, έτσι έμαθε να μεταχειρίζεται ο ίδιος τους πολίτες.

Η κυβέρνηση προσφέρει την “Κάρτα Ελευθερίας” στη νέα γενιά, που σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες πολιτών, δεν έλαβε κάποιο αντιστάθμισμα για όσα στερήθηκε στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Ταυτόχρονα, παρέχει ένα πρόσθετο κίνητρο για τον εμβολιασμό τους, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του κόσμου.

Αν ο κ. Τσίπρας διαφωνεί, ας το δηλώσει ξεκάθαρα. Κι ας μην κρύβεται πίσω από την “αλληλεγγύη” που όψιμα θυμήθηκε».